associated press Συμβουλές που θα σε κάνουν τον άντρα που θες να γίνεις

Μάθε πώς να θέτεις στόχους και κυρίως το πώς θα τους κατακτάς.

Η ζωή είναι δύσκολη σε κάθε πτυχή της, από τα επαγγελματικά και τις σχέσεις, μέχρι την υγεία και τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου. Ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, όταν δεν συμβαίνει καμία κακοτυχία, όσο ζούμε παλεύουμε για να κάνουμε την ύπαρξή μας λίγο πιο υποφερτή, μια σισύφεια διαδικασία, την οποία αν την σχεδιάσουμε σωστά, τελικά γίνεται λιγότερο δύσκολη και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε. Γιατί αν δεχτούμε ότι η δυσκολίες είναι δεδομένες και τις αποδεχτούμε μοιρολατρικά, τότε παραμονεύει το αίσθημα της παραίτησης που μας κάνει παρατηρητές στην ίδια μας τη ζωή. 

Το νερό, ο ύπνος και 5 ακόμα μυστικά που σε κρατάνε νεότερο 

Μοιάζει με έναν αγώνα ή μια μάχη που θαρρείς χαμένη υπόθεση πριν καν ξεκινήσει, αλλά ξέρουμε όλοι ότι η μόνη χαμένη μάχη είναι η μάχη που δεν δίνεται. Ο προσεκτικός σχεδιασμός δεν αυξάνει μόνο τις πιθανότητες επιτυχίας, αλλά συμβάλει στη γενικότερη ψυχική ανάταση και για τον σχεδιασμό αυτόν θα μιλήσουμε στη συνέχεια.

Το μόνο πιο δύσκολο από το να πετύχεις τους στόχους σου, είναι να μην τους έχεις θέσει καν και να νομίζεις όλα γύρω σου θα βελτιωθούν χωρίς την παραμικρή προσπάθεια και θα πέσουν σαν ώριμα φρούτα. Η θέσπιση στόχων μπορεί να μην είναι το ήμισυ του παντός, αλλά θα λειτουργεί σαν υπενθύμιση του γιατί παλεύεις.

 

 

Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο και βοηθητικό να είναι ποσοτικοποιημένος ο στόχος για να μπορείς να ελέγχεις τι έχεις καταφέρει. Για παράδειγμα δεν φτάνει να πεις ότι πρέπει να χάσεις κιλά, αλλά πεις ότι θέλω να χάσω τόσα και σε αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εδώ έρχεται η σπουδαία σημασία του ρεαλιστικό στόχου. 

Αν κάποιοι μπορούν να μιλούν για επιτυχία, είναι μόνο αυτοί οι 10 άντρες

Η λεπτομερής καταγραφή του στόχου, συνοδευόμενο από χρονοδιάγραμμα, βάζει σε σταθερές γραμμές το τρένο της επιτυχίας και με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο τη φέρνει πιο γρήγορα. Το μυστικό είναι στην ισορροπία που πρέπει να υπηρετεί ο στόχος, να έχει μέγα του την αλλαγή, αλλά να μην είναι τόσο μεγάλη και απότομη που να μπορεί να σε αποθαρρύνει. 

Στην επίτευξη των στόχων σου θα σε βοηθήσουν φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες, αλλά στην τελική ξέρεις ότι τη μεγαλύτερη βοήθεια που μπορείς να λάβεις από κάποιον, αυτή προέρχεται μόνο από τον εαυτό σου. Οκ, ίσως και κάποια πολύ μεγάλη κληρονομιά, αλλά εδώ μιλάμε για τα ρεαλιστικά σενάρια της ζωής.

 

 

Εδώ το κλειδί είναι η περίφημη έννοια του self-care. Είναι μια έννοια που έχει θεοποιηθεί, αλλά και δαιμονοποιηθεί, ειδικά όταν μπορεί να συσχετιστεί με υπερβολική ενδοσκόπηση και υπερευαισθησίες. Κι όμως το self-care δεν είναι ούτε για snowflakes, ούτε πρόκειται για χαζομάρες αυτοβελτίωσης. Όπως και για πολλά άλλα πράγματα, έτσι και για αυτό μίλησαν πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες με το περίφημο δόγμα του υγιούς πνεύματος σε ένα υγιές σώμα.

Χώρισες; Δες πώς θα συνέλθεις όσο πιο γρήγορα γίνεται

Το διάβασμα και η γυμναστική δεν αφορά μόνο τα φυτά και του σφίχτες, αλλά είναι ένας συνδυασμός στοιχείων που συμπληρώνει το ένα το άλλο και τελικά διαμορφώνουν έναν άντρα που μπορεί να ανταπεξέλθει πιο εύκολα στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά.  

Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ζώο και όχι μοναχικό, η θεωρία του lone wolf πάει πολύ πίσω εξελικτικά το είδος και μερικές φορές συγχέεται με τον ατομισμό και την ηγεσία. Ακόμα και σε αυτές τις επιλογές η κοινωνικότητα είναι μια αρετή που πρέπει να είναι ακονισμένη. Αυτή η αρετή ακονίζεται μέσα από το κατάλληλο περιβάλλον και όταν αρχίσεις να νιώθεις ότι δεν μπορείς να είσαι κοινωνικός και να ανοίγεσαι στη δουλειά ή οπουδήποτε αλλού, τότε έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις τους ανθρώπους γύρω σου, να αλλάξεις αγέλη για να μιλήσουμε όρους λύκου. Όσο μπορείς διάλεξε τριγύρω σου ανθρώπους που να αξίζουν ώστε να σε βοηθούν και να τους βοηθάς κι εσύ.

 

 

Η μοναδική περίπτωση που χρειάζεται κάποια μοναξιά, είναι αυτή που χρειάζεται να κάνεις ένα διάλειμμα από όλα και να μείνεις για λίγο με τον εαυτό σου. Μιλάμε φυσικά για μορφές διαλογισμού και ενδοσκόπησης που χρειάζονται αραιά και πού. Δες το σαν μία μορφή αξιολόγησης του εαυτού σου, αλλά δημιουργικά, χωρίς άσχημη κριτική. Ένα νοητό excel για τον εαυτό σου μέσα από το οποίο μπορείς να επιβραβεύεις και ταυτόχρονα να βελτιώνεις τον εαυτό σου.  

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να γίνεις καλύτερος φίλος από όσο είσαι;

Τέλος πρέπει να κοιτάς πάντα για τις θετικές χαραμάδες ελπίδας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να είσαι μόνιμα σε ένα χαζοχαρούμενο mood που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Η ζωή είναι ένα ταξίδι στο οποίο πρέπει να έχεις την υπομονή για να κάνεις στάσεις, να κάνεις παρακάμψεις και αν χρειαστεί, να αλλάζεις πορεία. Κάθε μορφή αποτυχίας, μικρή ή μεγάλη, έχει μέσα της ένα ψήγμα κέρδους. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι θα γίνεις σοφότερος από την αποτυχία, ανακαλύπτοντας έναν δρόμο που δεν πρέπει να ξαναπάρεις. Σημαίνει και ότι μια σειρά από δυσκολίες σου προσφέρουν ένα είδος σκληραγώγησης. η οποία στο μέλλον θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις με μεγαλύτερη ευκολία τις προκλήσεις της ζωής. Γιατί αυτό είναι το νόημα τελικά, να βρίσκεις συνέχεια τρόπους να κάνεις τα δύσκολα, εύκολα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved