Το να ξέρεις να μιλάς είναι βασικό προσόν ενός leader

Μπορεί να το έχεις μέσα σου, πρέπει όμως να γνωρίζεις πώς να το βγάλεις προς τα έξω.

Στην ομάδα το παν είναι να ξεχωρίζεις σαν αρχηγός. Δεν είναι ψωνίστικο, δεν είναι πως μιλάς για πράγματα που δεν υπάρχουν, είναι κάτι που πρέπει να βγαίνει πηγαία και όχι να το ζορίζεις. Από την άλλη όμως είναι βασικό να γνωρίζεις πώς να μιλας στους άλλους, πώς να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις αντιδράσεις και επιθέσεις από μέλη της ομάδας σου, πρέπει να πείσεις ότι εσύ είσαι ένας γνήσιος leader. Το αίσθημα και οι ικανότητες είναι εκεί, αν σου λείπουν όμως λόγια και φράσεις, καλά θα κάνεις να διαβάσεις παρακάτω. 

Ένας σωστός leader διακρίνει σε εσένα ικανότητες που εσύ δεν ξέρεις πως διαθέτεις και έτσι σε εξελίσσει. Όλοι κάνουμε λάθη στη δουλειά μας αλλά ένας καλός leader τα χρησιμοποιεί ώστε να σου δώσει ένα μάθημα για το τι δεν πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά. Ο γνήσιος ηγέτης έχει ικανότητες που δεν τις έχουν οι άλλοι.

Οι Κινέζοι έκαναν πραγματικοτητα τον Τ-1000 και ακούγεται πολύ ανησυχητικό

 
 

Τα λόγια που λέει ένας leader δεν είναι λόγια του αέρα, είναι λόγια με βάθος, σημαντικά, γνήσια, γεμάτα με πάθος και ένταση. Ποια είναι όμως αυτά; Το πάθος δεν μπορεί ακριβώς να γίνει κονσέρβα και να κρυφτεί σε μία ξύλινη γλώσσα. Αν έχεις έμνευση και πάθος, τότε οι λέξεις θα βγουν από μόνες τους.

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, ένας καλός ηγέτης σου αφήνει το χώρο να εξελιχθείς και να μάθεις ώστε να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πάρεις παραπάνω αρμοδιότητες ή να αλλάξεις τμήμα εργασίας μια μέρα. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι κάποια μέρα οι δρόμοι σας μπορεί να χωριστούν ή και να συγκριστούν.

Δες εδώ κάποιες από τις φράσεις που έχουν αποδειχθεί σωτήριες για όλους τους επίδοξους leaders:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved