Αν είσαι family man σου έχουμε μερικές ιδέες για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη

Η ζωή του οικογενειάρχη δεν είναι εύκολη, τι κάνεις όμως εσύ γι’ αυτό;

Είστε πραγματικά πιο ευτυχισμένοι ως άνθρωποι μετά την απόκτηση παιδιών; Ή σκέφτεστε να αφήσετε τη γυναίκα και τα παιδιά σας επειδή η ζωή σας είναι τόσο δυστυχισμένη όσο ποτέ άλλοτε; Σκεφτείτε το εξής: Οι μελέτες δείχνουν ότι η λύπη σας θα αυξηθεί αν φύγετε. Ο μόνος τρόπος για να κάνετε τη ζωή σας πιο ευτυχισμένη είναι να ανθίσετε εκεί που είστε ήδη φυτεμένοι. Ίσως αν βάλουμε την ευτυχία της οικογένειάς μας πάνω από τη δική μας, να έχουμε τελικά μια ζωή πιο γεμάτη χαρά. Εδώ θα σας δώσουμε μερικά hints σε περίπτωση που σας έχει πάρει λίγο από κάτω η ζωή της οικογένειας, αν αναπολείτε τα  εργένικα χρόνια σας, κι αν σκέφτεστε σοβαρά να «αυτομολήσετε». Υπομονή και καθαρό κεφάλι χρειάζεται. Για να δούμε όμως…

Έχεις μιλήσει στα παιδιά σου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα;

Άσε τη δουλειά στο γραφείο

Τα νεύρα από τη δουλειά δεν πρέπει να τα φέρνουμε στο σπίτι. Εκεί είναι που μπορείς να κάνεις τεράστιο λάθος, να αισθανθείς πίεση και να νομίζεις πως φταίει η οικογένεια σου γι’ αυτό, ενώ στην ουσία αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να διαχωρίσεις τη δουλειά από το σπίτι και την οικογένεια.

Βάλε στο πρόγραμμα γυμναστική

Η άσκηση κάνει καλό στο να κάνουμε αποσυμπίεση συναισθημάτων. Μπορείς να εντάξεις στη ζωή σου το απλό τρέξιμο στο πάρκο, ακόμη κι αυτό θα σου κάνει καλό και θα δώσει λίγο χώρο στις σκέψεις σου. Έτσι θα ιδρώσεις και κάποιες από τις τοξίνες θα φύγουν, θα κάνεις το αερόβιο σου και θα γυρίσεις στο σπίτι πιο ελαφρύς.

 

 

Δώσε βάση στην συναισθηματική νοημοσύνη

Ίσως πρέπει να δώσεις βάση στα συναισθήματα του κάθε παιδιού ξεχωριστά και να θυμηθείς να δώσεις επίσης σημασία στα συναισθήματα της γυναίκας σου. Μερικές φορές το ότι δεν ασχολούμαστε με τα συναισθήματα μας αλλά και των άλλων είναι πηγή μπελάδων που συσσωρεύονται. Το κάθε μέλος της οικογένειας σου ίσως θέλει διαφορετική προσέγγιση.

Αγοράστε στα παιδιά σας περισσότερα comics, τους κάνουν καλό

Κάνε κάτι ενδιαφέρον με την σύζυγο σου

Βρες τα κοινά σας ενδιαφέροντα και προσπάθησε να κάνετε πράγματα μαζί. Νιώσε την και κατάλαβε τι έχει ανάγκη, που θέλει να πάει και τι θέλει να κάνει με τον ελεύθερο χρόνο της. Θα δεις πως αυτό θα βοηθήσει πολύ τη σχέση σας αλλά και την διάθεση σου.

 

 

Κάνε κάτι ενδιαφέρον με τα παιδιά σου

Προσπάθησε να τους δείξεις τι σου αρέσει, τι σε ενδιαφέρει, κάνε μαζί τους πράγματα και ξεκίνα δραστηριότητες. Μην επιμένεις αν δεις πως δεν τους αρέσουν αυτά μου κάνεις, δεν θέλει πίεση ούτε και βιασύνη. Κάποτε τα παιδιά σου θα εκτιμήσουν αυτό που είσαι.

Επαναπροσδιόρισε το ρολό σου σαν οικογενειάρχης 

Η ζωή δεν είναι μόνο σπίτι δουλειά. Η ζωή είναι χαρά, μάθημα, πάθος. Βρες λόγους να μείνεις με την οικογένεια σου και μην αναπολείς τις περιόδους που ήσουν εργένης. Τώρα είσαι κάτι άλλο και πρέπει να παλέψεις γι’ αυτό.                                                 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved