Πότε πρέπει και πότε δεν πρέπει να μοιράζεσαι λεφτά με φίλους

Μερικές συμβουλές για να κάνεις πράξη το «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Εμείς θέλουμε πάντα να σκεφτόμαστε θετικά, δηλαδή πως οι φίλοι και τα λεφτά πάνε καλά μαζί, δυστυχώς όμως στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πολλές φορές οι καλύτερες φιλίες μπορεί να χαλάσουν μόνο και μόνο από μία οικονομική παρεξήγηση. Δεν σου έχει τύχει ποτέ να τσακωθείς με τον κολλητό σου για λεφτά; Μπορεί εσύ να χρωστάς ή εκείνος να σου χρωστάει, δεν έχει σημασία, αυτό που μοιάζει να χαλάει τις σχέσεις τελικά μεταξύ των φίλων, είναι εκείνο που λέμε: αναισθησία. Δεν πρέπει να είσαι αναίσθητος όταν πρόκειται να δανειστείς λεφτά από τον φίλο σου, πρέπει να είσαι συνεπής και να μην τον εκμεταλλευτείς επειδή έχετε την καλύτερη σχέση.

Έτσι χαλάνε οι φιλίες. Συνήθως το χρήμα είναι ένας από τους δύο λόγους που μπορεί να τελειώσει μία φιλία, ο άλλος λόγος είναι οι γυναίκες. Εδώ λοιπόν θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές έτσι ώστε να καταλάβεις πως η φιλία είναι πράγμα ιερό και πρέπει να το προστατεύουμε.

 

 
 

18 πράγματα που μόνο οι αληθινοί φίλοι κάνουν για τους φίλους τους

Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι άγραφοι κανόνες όσο αφορά τη φιλία και το χρήμα. Κανόνες που αν δεν τους πάρεις σοβαρά υπόψιν σου μπορεί να χάσεις έναν καλό σου φίλο για πάντα. Η φιλία δεν πρέπει να μπερδεύεται με τα χρήματα σίγουρα, από την άλλη όμως ο καλός ο φίλος πρέπει να είναι εκεί όταν κάποιος κολλητός χρειαστεί οικονομική στήριξη. Αυτό που δεν πρέπει να γίνεται είναι να έχουμε κοινό πορτοφόλι με κάποιον κολλητό, γιατί εκεί σίγουρα θα υπάρξει ρήξη.

 

 
 

Εμείς κάναμε μία λίστα με το τι πρέπει και το τι δεν πρέπει να κάνεις με τους φίλους σου όσο αφορά τα χρήματα. Εδώ ίσως να βρεις μερικά πολύ χρήσιμα δεδομένα που θα σε βοηθήσουν στο να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved