Είναι δυνατόν να μην σε πάρει ο ύπνος όταν βλέπεις ταινία στον καναπέ;

Ακούγεται σαν άθλος του Ηρακλή αλλά όμως είναι εφικτό.

Πλέον έχει γίνει πρόβλημα. Ο ύπνος κατά την διάρκεια μίας ταινίας είναι ο πιο γλυκός, η αλήθεια είναι. Το παραδεχόμαστε 100%. Και πάλι όμως σε ενοχλεί μιας και κάποτε κορόιδευες τον πατέρα σου που ροχάλιζε στον καναπέ όταν ήσουν παιδί, κι αναρωτιόσουν πως γίνεται να το κάνει αυτό; Τώρα έρχεσαι στα λόγια του. Γίνεται και παραγίνεται, ειδικά όταν έχεις ξυπνήσει από τις 7 για να πας στο γραφείο. Τι μπορείς όμως να κάνεις για να καταφέρεις επιτέλους να δεις μία ταινία σαν άνθρωπος; Στο τέλος θα σε χωρίσει και η κοπέλα σου μιας και κάθε φορά τα ίδια κάνεις. Περνάνε πέντε λεπτά και το μάτι κλείνει ερμητικά. Και κάπου εκεί τρως την αγκωνιά από την δικιά σου για να ξυπνήσεις.

Έτσι θα καταφέρεις να σε παίρνει ο ύπνος μέσα σε δύο λεπτά

Αλήθεια τώρα, βάλτε τον εαυτό σας στη θέση της, πρέπει να είναι τρομερά ενοχλητικό να βλέπεις τον άλλο να ροχαλίζει δίπλα σου ενώ η ταινία έχει φτάσει μόλις στο δέκατο λεπτό. Κι όμως εσύ θέλεις να την δεις, το έλεγες καιρό τώρα, έλα όμως που είναι αδύνατον να μην κοιμηθείς. Τι μπορείς όμως να κάνεις; Σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα. Εμείς σκεφτήκαμε και σου προτείνουμε κάποιες ενέργειες που ίσως βοηθήσουν. Που ξέρεις, μπορεί κάποτε να καταφέρεις να δεις μία ταινία πέρα από το μισάωρο. Ζούμε για να ελπίζουμε.

 

 
 

Κόψε το ποτό

Ναι, ένα ποτάκι μετά τη δουλειά είναι αναζωογονητικό, μπορεί όμως να φέρει εύκολα και το δεύτερο. Το αλκοόλ έχει υπνωτικές επιδράσεις. Καθώς εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, εισάγει ιόντα χλωρίου στους νευρώνες, με αποτέλεσμα ένα αίσθημα χαλάρωσης ή υπνηλίας. Σε δεύτερη φάση, το αλκοόλ αλλάζει τον χρόνο που αφιερώνουμε σε κάθε στάδιο του ύπνου, κάτι που αλλάζει τη διάρκεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του. Με απλά λόγια: Μην πίνεις, τουλάχιστον όχι αν είναι να δεις ταινία μαζί της. Πιες ένα αναψυκτικό ή ένα τσάι. Στην τελική πιες κι έναν καφέ βρε αδερφέ. Θυσιάσου στο βωμό της έβδομης τέχνης.

 

a0cabfe6bbd54113aac1be1b50b534f2

 

Μην φας τον άμπακο

Το φαγητό σε ναρκώνει, όπως ακριβώς και τα φίδια. Γι’ αυτό φάε κάτι ελαφρύ, δεν είναι ανάγκη να φας ένα ολόκληρο αρνί ή τρία σουβλάκια. Χαλαρά. Θυμήσου, είναι η βραδιά που θα δείτε ταινία στον καναπέ. Κάνε ένα τοστάκι. Όσο πιο πολύ φας τόσο πιο εύκολα θα σε πάρει ο ύπνος στον καναπέ.

Μην δείτε την ταινία στον καναπέ

Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις ταινίες στο σπίτι. Είναι λογικό να κοιμηθείς όταν είσαι με το iPad στο κρεβάτι. Ο οποιασδήποτε θα το πάθαινε. Άλλαξε τον τόπο και θα δεις διαφορά.

Αν νυστάζεις δεν είναι ανάγκη να δεις ταινία

Έτσι είναι, αν είσαι κουρασμένος και το νιώθεις δεν είναι σωστό να της υπόσχεσαι ταινία. Απλά πες δεν την παλεύω και κράτα την ταινία για το ΣΚ που θα έχεις μεγαλύτερες αντοχές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved