Γιατί πρέπει να σέβεσαι τους σερβιτόρους τα Χριστούγεννα (και όχι μόνο);

Αυτές οι μέρες είναι δύσκολες για αυτούς που εργάζονται και ιδιαίτερα οι σερβιτόροι/ες τραβάνε τα πάνδεινα, οπότε πρέπει να ξέρεις μερικά πράγματα.

Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι δύσκολες για τους ανθρώπους που εργάζονται για να εξυπηρετήσουν όλους εμάς που ίσως να έχουμε άδεια και γιορτάζουμε με τις οικογένειες μας και τους φίλους μας. Οι σερβιτόροι και οι σερβιτόρες όμως είναι μία ομάδα εργαζομένων που τραβάει πολλά αυτές τις μέρες για ευνόητους λόγους. Κόσμος συρρέει στα καφέ και στα μπαρ, στα εστιατόρια και στις ταβέρνες για να γιορτάσει κι έτσι παντού υπάρχουν πελάτες που περιμένουν με ανυπομονησία. Όλοι ξέρουμε πως η δουλειά του σερβιτόρου είναι δύσκολη, έχει ορθοστασία, κουβάλημα, τρέξιμο, άγχος και άπειρη κούραση. Τις μέρες των γιορτών όλα αυτά φτάνουν στο peak τους κι εμείς οφείλουμε να είμαστε καλοί κι ευγενικοί μαζί τους. Φυσικά αυτό πρέπει να ισχύει πάντα κι όχι μόνο τα Χριστούγεννα, ιδιαίτερα τώρα όμως είναι όμορφο να έχουμε το νου μας λίγο παραπάνω μιας και όλοι αξίζουμε κάτι καλύτερο μέσα στις γιορτινές αυτές μέρες.

 

 

Τι να βάλεις αυτό το Δεκέμβρη και να είσαι στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Το ρητό που λέει πως ο πελάτης έχει πάντα δίκιο εννοείται πως είναι απόλυτα ξεπερασμένο στις μέρες μας. Χρειάζεται καλή διάθεση από εμάς που είμαστε πελάτες αλλά και από τον ίδιο τον σερβιτόρο που δουλεύει. Βέβαια οι περιπτώσεις να έχουμε εμείς καλύτερη διάθεση από εκείνον είναι μάλλον περισσότερες. Μιας κι αυτός θα έχει εξυπηρετήσει άλλους δέκα πριν από εμάς. Συνήθως αυτό που εκνευρίζει έναν σερβιτόρο είναι εκείνες οι ανόητες και σπαστικές ερωτήσεις που κάνει ο πελάτης. Ερωτήσεις που τον «σκοτώνουν» στην κυριολεξία, ερωτήσεις που καλό είναι να μην τις κάνουμε αν γίνεται. Έτσι όλοι θα είναι χαρούμενοι. Κι εμείς και οι σερβιτόροι.

 

 
 

Ποιες είναι όμως τελικά εκείνες οι επίμαχες ερωτήσεις που κάνουν τους σερβιτόρους να βγάζουν σπυράκια όταν τις ακούνε; Έχεις ιδέα; Σίγουρα σου έρχονται κάποιες στο μυαλό αλλά αποκλείεται να τις μαντεύεις όλες. Κάποιες είναι λίγο πιο ενοχλητικές από άλλες. Το ζήτημα είναι πως αυτές τις ερωτήσεις δεν θα έπρεπε ποτέ να τις κάνεις, κι όμως πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να μπαίνει στην θέση του πιο ενοχλητικού και περίεργου πελάτη ever. Αν όμως ακολουθήσεις αυτό τον οδηγό όλοι οι σερβιτόροι του κόσμου θα σε λατρέψουν.

Διάβασε παρακάτω ποιες είναι οι ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ σε έναν σερβιτόρο ή σερβιτόρα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved