O Richard Branson εξηγεί το ένα και μοναδικό στοιχείο που τον βοήθησε να πετύχει

Είναι πλέον πολύ μακριά από την κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, αλλά με 4 δις στην τράπεζα κάτι έχει να μας πει.

Για την ακρίβεια είναι στην 765η θέση της λίστα του Forbes και παρά την απόσταση που έχει από τον Elon Musk και τον Jeff Bezos, μπορεί και τους κοντράρει στα ίσα στην κόντρα του διαστημικού τουρισμού. Το εκκεντρικό του lifestyle, που δεν μοιάζει με τη συνηθισμένη βαρετή ζωή ενός CEO, είναι το αντικείμενο μελέτης και συζήτησης μεταξύ του Branson και του Steve Bartlett στο podcast The Diary of a CEO και στο τελευταίο επεισόδιο εξήγησε ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας του.

Οι άνθρωποι είναι η δύναμή του και με αυτό εννοεί ότι είναι καλός στο να διαλέγει αξιόλογους ανθρώπους δίπλα του ώστε να μπορεί να τους εμπιστεύεται τυφλά. Αυτή είναι μια αρετή που κατέχει σύμφωνα με τον ίδιο γιατί δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να διαλέξει αν εμπιστεύεται ή όχι έναν άνθρωπο. Παράλληλα προσπαθεί να καλλιεργήσει μια αμφίδρομη εμπιστοσύνη.

 

 

Αυτό σημαίνει ότι θέλει να καταπιάνεται με πράγματα τα οποία είναι κορυφαία στο είδος τους και έτσι οι υπάλληλοί του να είναι πραγματικά υπερήφανοι που δουλεύουν για τον όμιλο της Virgin. Θεωρεί πολύ σημαντικό να πηγαίνει ένας υπάλληλος της Virgin σε μία παμπ και όταν τον ρωτούν που δουλεύει να λέει με χαρά τι ακριβώς κάνει στη Virgin. 

Έτσι θα μας ταξιδεύει στο διάστημα ο Richard Branson

Αυτό είναι προϊόν της εμπιστοσύνης που δείχνει στους ανθρώπους του, σε τέτοιο σημείο που να μοιάζει παρορμητικό. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποιεί ο Branson κατά τη διάρκεια συσκέψεων, είναι η «γ… το, ας το κάνουμε κι ό,τι βγει»  

 

 

Κάπως έτσι ξεκίνησε και την αεροπορική του εταιρεία το 1984. Εκείνη την εποχή στην Αγγλία το αεροπορικό μονοπώλιο της British Airways σήμαινε ότι οι επιβάτες είχαν μια κακή παροχή υπηρεσιών και δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Οπότε σκέφτηκε μαζί με τους συνεργάτες του να νοικιάσουν ένα Boeing 747 για τους ίδιους και για όποιον ήθελε να πετάξει μαζί τους, έτσι ήρθε και το δεύτερο και το τρίτο αεροπλάνο μέχρι που φτιάχτηκε μια ολόκληρη αεροπορική εταιρεία. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved