Xmas hygge: Ένας deco οδηγός για εσένα που θέλεις όλος ο χειμώνας να είναι χριστουγεννιάτικος

Αλήθεια, αν σου ζητούσε κάποιος να κάνεις εικόνα το ιδανικό σπίτι για ‘σένα, πώς θα το περιέγραφες ή καλύτερα, πώς φαντάζεσαι ότι θα ήταν διακοσμημένο; Σίγουρα, θα είχε κάτι από τη θαλπωρή της χριστουγεννιάτικης περιόδου, μιας και ο καθένας μας δεν θα έλεγε «όχι» σε ένα σπίτι που θα αποπνέει τη «ζεστασιά» της γιορτινής περιόδου, μέσα από τους «κανόνες» της better less αισθητικής. Ειδικά για εσένα, που η λιτότητα και η μίνιμαλ αισθητική είναι όλα όσα ζητάς από τον προσωπικό σου χώρο, μάθε πως η σκανδιναβική κουλτούρα φημίζεται για το απλό αλλά εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο στυλ της και πράξε αναλόγως.

Το ερώτημα, ωστόσο, είναι πώς θα τα καταφέρεις ή μάλλον πού θα βρεις τις πιο hygge προσθήκες για να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου; Κι όμως τα φετινά Χριστούγεννα, έχεις την καλύτερη αφορμή εάν θέλεις όλος ο χειμώνας να είναι χριστουγεννιάτικος. Διότι, χωρίς να παραμορφώσεις εντελώς τη διακόσμηση, μπορείς να επιλέξεις και να συνδυάσεις παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά είδη, που μπορείς να έχεις όλο τον χρόνο, έτσι ώστε να δώσεις στο σπίτι σου μια φιλόξενη και ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα.

Τα «βήματα» που χρειάζεται να ακολουθήσεις φυσικά, έρχονται από τη Σκανδιναβία, χάρη στη νέα συλλογή Nordic Mood της JYSK που προσφέρει και συνδυάζει αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο τον χρόνο, με στοιχεία που δημιουργούν μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις deco συμβουλές που έρχονται από τη Σκανδιναβία και να αναδιαμορφώσεις τον χώρο σου εύκολα και απλά.

Το βάζο που θα αλλάξει τις συνήθειές σου

Σίγουρα, θα θυμάσαι τη μητέρα σου ή τη σύντροφό σου, να διακοσμεί κάθε Χριστούγεννα το σπίτι με τα πιο διάσημα φυτά των γιορτών. Αλεξανδρινά, κυκλάμινα, γκι ή κλαδιά ελάτου, ήταν πάντα τα πρώτα λουλούδια που ερχόντουσαν για να εμπλουτίσουν τη γιορτινή διακόσμηση. Και μπορεί εσύ να μην έδινες ιδιαίτερη σημασία τότε, όμως ενόψει της ανανέωσης του χώρου σου, τα φετινά Χριστούγεννα, τι θα έλεγες να δημιουργήσεις τη δική σου «πράσινη γωνιά» και να δώσεις παράταση στις γιορτές; Αν αναρωτιέσαι, πώς θα μπεις σε x-mas mood, αφήνοντας το «πνεύμα» των ημερών να «χτυπήσει» και τη δική σου πόρτα, αρκεί να διακοσμήσεις το σαλόνι σου, με το βάζο MALIAS, σε ορείχαλκο. Ακόμη και εάν η αφορμή της νέας αυτής προσθήκης είναι το εορταστικό κλίμα των ημερών, άδραξε την ευκαιρία για λίγο «πράσινο» και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

 

jysk1

 

Η hygge προσθήκη για ρομαντικές στιγμές στο σπίτι

Σίγουρα, όλοι μας έχουμε μία ιστορία να διηγηθούμε, που μία πολλά υποσχόμενη ρομαντική βραδιά εξελίχθηκε σε φιάσκο. Αρωματικά κεριά, χαμηλός φωτισμός, ένα μπουκάλι κρασί κι όμως, το σύμπαν δεν συνωμότησε για να πάνε όλα έτσι όπως τα σχεδίαζες, μιας και τα κεριά έλιωσαν πιο γρήγορα από όσο υπολόγιζες και η ατμόσφαιρα μετατράπηκε σε σκηνή από ταινία-θρίλερ. Είναι αλήθεια; Μην απογοητεύεσαι, αφού τα φετινά Χριστούγεννα, υπάρχει η λύση: Θα κάνεις δώρο στον εαυτό σου τα κηροπήγια της σειράς ELDARIT, που είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και μαύρο χρώμα, το ένα στρογγυλό και το άλλο οβάλ, και αποτελούν τέλειο παράδειγμα σκανδιναβικού στυλ διακόσμησης. Πίστεψέ με, στην επόμενη προσπάθειά σου, θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.

 

jysk2

 

Τα must-have αξεσουάρ για αξέχαστες βραδιές στον καναπέ

Το σπίτι των ονείρων σου, σίγουρα περιλαμβάνει έναν μεγάλο άνετο καναπέ, καλυμμένο με μαλακά μαξιλάρια και μια μαλακή κουβέρτα, έτσι δεν είναι; Πώς αλλιώς θα κάνεις binge-watching της αγαπημένης σου σειράς ή mundial night με τους κολλητούς σου. Μπορεί λοιπόν τα Χριστούγεννα να αποτελούν ιδανική αφορμή για να δημιουργήσεις την πιο «ζεστή» ατμόσφαιρα στο σπίτι, όμως η αλήθεια είναι πως έχεις πολλές ακόμη τέτοιες στιγμές να περιμένεις, τον φετινό χειμώνα. Για αυτό, εφοδιάσου με τα μαξιλάρια NIDHUG και RIND και επίλεξε την καπιτονέ κουβέρτα TRILOBIT χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

jysk3

 

Για να μπορέσεις να δώσεις παράταση στα φετινά Χριστούγεννα, δεν χρειάζονται πολλά, αρκεί να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου με hygge προσθήκες. Ώρα για δράση, λοιπόν! Ακολούθησε τον οδηγό διακόσμησης της JYSK, επενδύοντας σε αυθεντικές, γιορτινές προσθήκες και μοντέρνα αλλά παραδοσιακά deco items, τα οποία μπορείς να αξιοποιείς στον προσωπικό σου χώρο -και όχι μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved