Χριστούγεννα: Πώς θα προετοιμαστείς κατάλληλα για την πιο γιορτινή και μαγική εποχή του χρόνου

Η πιο γιορτινή εποχή του χρόνου, δηλαδή τα πολυαναμενόμενα Χριστούγεννα, πλησιάζουν. Και αυτό το γεγονός, όπως είναι λογικό, αλλάζει τη διάθεσή σου προς το καλύτερο. Οι στολισμένες βιτρίνες, τα φώτα στους δρόμους, οι λαχταριστές μυρωδιές από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που «πλημμυρίζουν» τις γειτονιές της πόλης και τα διαχρονικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ακούγονται από παντού, είναι όλα όσα προμηνύουν τον ερχομό των φετινών Χριστουγέννων, θυμίζοντάς σου τους λόγους που αγαπάς τόσο πολύ αυτήν την εποχή.

Οι μέρες που έρχονται είναι μία αφορμή να βάλεις για λίγο σε «pause» τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να απολαύσεις την κάθε στιγμή. Να διοργανώσεις μία σπιτική συγκέντρωση με την παρέα για την κλήρωση του Secret Santa, να παρευρεθείς σε οικογενειακά τραπέζια, να μαζέψεις τους φίλους σου στο σπίτι για το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και να κάνεις ατελείωτες βόλτες στα μαγαζιά, ώστε να εμπνευστείς για τις γιορτινές σου αγορές.

Ωστόσο, η δική μας πρόταση για να «απογειώσεις» μία γιορτινή μέρα, είναι η εξής: Να βρεθείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα στο σπίτι και αφού επιλέξεις τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που προτιμά όλη η παρέα, να ξεκινήσετε το στόλισμα του δέντρου, αλλά και του σπιτιού γενικότερα. Έπειτα, δίπλα από το δέντρο ή το τζάκι (αν είσαι τυχερός και διαθέτεις ένα στο σπίτι σου) να απολαύσετε λαχταριστούς μεζέδες, παρέα με το αγαπημένο τσίπουρο Δεκαράκι Ροδίτη Αλεπού, το οποίο προσφέρει αμέτρητους συνδυασμούς για φαγητό και αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για τουλάχιστον τα μισά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις ακόμη και ένα απολαυστικό all Roditis dinner.

 

dekaraki1

 

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως το εκλεκτό απόσταγμα Δεκαράκι Ροδίτης Αλεπού, παράγεται μόνο από τη ροζέ ποικιλία του σταφυλιού Ροδίτη Αλεπού Τυρνάβου, η οποία θεωρείται ο καλύτερος κλώνος του σταφυλιού Ροδίτη, με μικρότερες ρόγες και χαρακτηριστικό καφερόδινο χρώμα, όπως της αλεπούς.

Η συγκεκριμένη ποικιλία ευδοκιμεί εξαιρετικά στο έδαφος της περιοχής του Τυρνάβου, Δαμάσι. Αυτό που κάνει τον Τύρναβο και ειδικότερα το χωριό Δαμάσι, έναν ιδανικό τόπο για καλλιέργεια, είναι το λεγόμενο terroir της περιοχής, δηλαδή ο συνδυασμός του εδάφους και του μικροκλίματος, που αποτελεί το «κλειδί» της επιτυχίας πίσω από το Δεκαράκι Ροδίτη Αλεπού.

Ο αρμονικός του χαρακτήρας γίνεται αισθητός από την πρώτη γουλιά και ξεχωρίζει για τα καθαρά, λεμονάτα αρώματα, τη δροσιστική οξύτητα, τη φρεσκάδα και την ισορροπία των γευστικών χαρακτηριστικών, στοιχεία που του προσδίδουν μία «ευρωπαϊκή» στόφα και ευελιξία στο τραπέζι, κάτι που τον κάνει εξαιρετικό σύντροφο σε κάθε περίσταση. Τέλος, επίλεξε μια ταινία -ιδανικά χριστουγεννιάτικη- και απόλαυσε τη στιγμή και την παρέα των αγαπημένων σου προσώπων στο έπακρο, διότι οι αναμνήσεις των Χριστουγέννων είναι πραγματικά ανεκτίμητες!

 

dekaraki2

 

Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις να περάσεις τις γιορτινές μέρες που έρχονται, το σίγουρο είναι πως θα συνοδεύονται από γέλια, αγαπημένα πρόσωπα, λαχταριστές γεύσεις και μοναδικά αρώματα. Βέβαια, στην κορυφή των προτιμήσεών σου, αυτό που θα «απογειώσει» την κάθε στιγμή σου, είναι το αγαπημένο, παραδοσιακό, απλό και αρμονικό τσίπουρο Δεκαράκι Ροδίτη Αλεπού, το οποίο θα κάνει πιο γευστική κάθε περίσταση των φετινών Χριστουγέννων.

Καλές γιορτές και στην υγειά μας!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved