Pexels Υπάρχει τελικά ιδανική ηλικία που πρέπει να βάλεις στεφάνι ή όχι;

Ό,τι και να λες υπάρχει, άσχετο αν κανείς δεν το τηρεί.

Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα στη ζωή, ένα πράγμα που δεν είναι εύκολο να το πάρεις απόφαση και να θυσιάσεις την ελευθερία σου. Πολλές φορές όμως αυτή η ελευθερία είναι και κάτι που βρίσκεται μόνο στο δικό σου μυαλό και στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα. Το να βάλεις στεφάνι, το να παντρευτείς, το να ανοίξεις σπίτι που λέμε, δεν είναι εύκολο πράγμα, θέλει σίγουρα σκέψη και χρειάζεται να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Ο γάμος είναι όμορφο και συνάμα «ριψοκίνδυνο» πράγμα σίγουρα έτσι; Μέχρι την τελευταία σου στιγμή ως εργένης θα έχεις αμφιβολίες για το αν πήρες τη σωστή απόφαση (για το οποίο λογικά θα συνεχίσεις να αναρωτιέσαι και κατόπιν), αν ουσιαστικά είσαι έτοιμος για το «μεγάλο βήμα». Αν υπάρχει έστω και ένα αντικειμενικό κριτήριο ώστε να σιγουρευτείς πως πράγματι είσαι έτοιμος για γάμο, αυτό είναι η ηλικία. Αν θες λοιπόν να ντυθείς γαμπρός, καλύτερα να το κάνεις αφού κλείσεις τα 40. Υπάρχει λόγος, λόγοι για την ακρίβεια. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά όμως ένας άνδρας ακόμη και στα 30 δεν είναι έτοιμος να παντρευτεί, κατά την άποψη μας.

Tinder και γάμος είναι ο καλύτερος συνδυασμός που έχει γίνει ποτέ

Έρχεται όμως κάποια στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι το μόνο που θέλεις από τον μπουφέ της ζωής είναι μια λαχταριστή ομελέτα κι ένα μπολ με δημητριακά. Όλα τα υπόλοιπα τα δοκίμασες και δεν θες άλλο. Με λίγα λόγια στα 40 έχεις πλέον κατασταλάξει. Έχεις ζήσει τα πάντα και ξέρεις πλέον τι χρειάζεσαι. Άλλωστε έχεις πλέον χορτάσει εργένικη ζωή, έχεις νιώσει τη μοναξιά και τις αποτυχίες στη ζωή σου. Μάλλον στα 40 σου είναι ο καιρός να βρεις μία σύντροφο και να επενδύσεις στη σχέση σας. Μία νέα ζωή ξεκινάει στα 40 και μην ακούς πως στα 30 είναι η πιο ιδανική ηλικία να παντρευτείς, πλέον αυτά τα όρια έχουν αλλάξει. Ο άνθρωπος είναι σχεδόν παιδί στα 30 του ακόμη, ειδικά οι άντρες.

 

 
 

Ένας άλλος λόγος που επιλέγουμε τα 40 σαν την κατ7αλληλη ηλικία για παντρειές είναι πως πρέπει μέχρι τότε να έχεις βάλει την καριέρα σου σε τάξη και αυτό θέλει χρόνο, τα τριάντα δεν φτάνουν, στα 30 δεν ξέρεις ακόμη τι σου γίνεται επαγγελματικά. Ίσως χρειαστεί να δουλέψεις «σαν σκυλί» για ένα διάστημα μέχρι να καθιερωθείς στον τομέα σου. Κάτι τέτοιο, δεν συμβαδίζει εύκολα με το ξεκίνημα ενός γάμου, τουλάχιστον στο μυαλό του σύγχρονου άνδρα.

 

 
 

Τα 40 είναι μία ηλικία που έχεις φάει πολλά «κακά» πράγματα στη μάπα και ξέρεις να αντιμετωπίζεις διάφορες καταστάσεις που πιο πριν σου φαίνονταν βουνό. Στα 20 «ψάχνεσαι» ακόμα και στα 30 θα συνεχίσεις, αλλά αλλιώς. Στα 40 όμως θα έχεις αποκτήσει τουλάχιστον την εμπειρία που χρειάζεται ώστε να κρίνεις πιο σωστά τον εαυτό σου και τους άλλους. Αυτό βοηθάει πολύ σε ένα γάμο και φυσικά σε μια ερωτική σχέση ζωής. Επίσης σε αυτή την ηλικία μπορείς να αξιολογήσεις τον άνθρωπο με τον οποίο θα είσαι μαζί, και θα τον αξιολογήσεις σύμφωνα με τα σωστά κριτήρια και όχι μόνο την εμφάνιση. Επίσης έρευνες έχουν δείξει πως όσοι έχουν κάνει παιδιά σε πιο μεγάλη ηλικία είναι σε θέση να τα μεγαλώσουν καλύτερα και με πιο σωστά κριτήρια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved