O Harvey Specter έχει 10 πράγματα να σου πει για την αυτοπεποίθηση

Ο σταρ του Suits ξέρει τι σημαίνει δύσκολη δουλειά.

Ο Harvey Specter είναι ένα υπόδειγμα για όλους τους super star δικηγόρους, είναι ένας τρομερός τύπος που πήρε τον Don Draper και του έκανε δίαιτα, φόρεσε ένα ακόμη πιο κομψό κουστούμι και βγήκε παγανιά να μας τρελάνει με τα ντυσίματα και το στυλ του. Μπορεί να είναι αρκετά εγωμανής και αλαζόνας αλλά σίγουρα μπορεί να σου πει μερικά πράγματα για το πως θα φορέσεις σωστά το κουστούμι σου και να πάρεις τη δουλειά. Αν ένας άνθρωπος ξέρει από αυτοπεποίθηση στη δουλειά αυτός είναι ο Specter. Εκτός λοιπόν από κοφτερές ατάκες και μία τρομερή θέληση για χρήμα και δόξα, ο Specter γνωρίζει τι σημαίνει ανδρική κυριαρχία στο γραφείο και μάλιστα στο έπακρο. Γιατί; Μα γιατί έτσι βγάζει το ψωμί του ο άνθρωπος, κερδίζοντας μάχες κάθε μέρα.

Πρέπει να είσαι πραγματικά cool για να δώσεις νόημα ύπαρξης στον Winston Wolfe

 
 

Τι; Δεν ξέρεις τι είναι το Suits; Δεν το έχεις δει; Αυτό ακούγεται σχεδόν σαν θανάσιμη αμαρτία. Ιδιαίτερα αν καυχιέσαι πως ξέρεις από ανδρικό ντύσιμο τότε δεν συγχωρείται να μην ξέρεις αυτή τη σειρά. Το Suits είναι μια σειρά νομικού δράματος με έντονο το κωμικό στοιχείο, και αφορά σε μια δικηγορική εταιρεία που αναλαμβάνει δικαστικές διαμάχες, αλλά ειδικεύεται στο να μεσολαβεί σε συμφωνίες και διενέξεις ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα συνήθως.

Η σειρά διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, γύρω από το δικηγορικό γραφείο (κολοσσό) Pearson – Hardman. Ο νούμερο ένα δικηγόρος της εταιρείας, Harvey Specter παίρνει έναν καινούργιο βοηθό τον Mike Ross και κάπως έτσι ξεκινάνε όλα. Ο Mike είναι λαμπρή περίπτωση ιδιοφυίας που έχει πάρει το στραβό δρόμο, o οποίος δεν φοίτησε ποτέ στη Νομική, αλλά βασίζει τις νομικές του γνώσεις στη φωτογραφική του μνήμη και στην ιδιοφυΐα του. Δεν θα εμβαθύνουμε άλλο στην ιστορία, αλλά θα επικεντρωθούμε στα πιστεύω του Specter πάνω στην αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχεις για να διαπρέψεις στη δουλειά σου.

 

 
 

Μαζέψαμε δέκα από τις καλύτερες και σημαντικότερες ατάκες που έχει πει στη σειρά και αφορούν την αυτπεποίθηση. Σίγουρα θα μάθεις κάτι από αυτές ακόμη κι αν δεν έχεις δει ακόμη το Suits.

9 - Όταν σε έχουν στριμώξει στον τοίχο, γκρέμισε τον

Μην το πάρεις κυριολεκτικά. Δεν χρειάζεται να πας με βαριοπούλα στο γραφείο προς Θεού. Απλα κατάλαβε πως δεν υπάρχουν όρια και αδιέξοδα, το μυαλό σου και η εξυπνάδα σου μπορεί να τα ξεπεράσει όλα.

8 – Η επιτυχία δεν έρχεται ποτέ χωρίς δουλειά

Εδώ τι να πει κανείς; Μέσα στους αιώνες ο άνθρωπος έχτισε και ανακάλυψε θαύματα. Κι όλα αυτά με άπειρη δουλειά. Μην είσαι αχάριστος, δούλεψε σαν σκυλί.

Harvey Specter with gapping collar

7 – Οι νικητές κάποτε υπήρξαν χαμένοι

Δεν γίνεται να μην χάσεις. Μόνο έτσι θα καταλάβεις την αξία της επιτυχίας.

6 – Συγνώμη, δεν μπορώ να σε ακούσω τι λες, ακούω μόνο τον ήχο της επιτυχίας μου

Μπορεί να ακούγεται κάπως αλαζονικό (και είναι) αλλά όμως η αλαζονεία χρειάζεται σε έναν μεγάλο νικητή της ζωής.

5 – Ο μόνος τρόπος να επιτύχεις είναι να ερωτευτείς τον εαυτό σου

Σκέψου τι μπορείς να κάνεις όταν αγαπάς τον εαυτό σου τόσο πολύ. Πραγματικά μπορείς να κάνεις τα πάντα.

4 – Μην είσαι συναισθηματικός, να ξέρεις όμως πως να τα χρησιμοποιείς εναντίον των εχθρών σου

Τα συναισθήματα δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν, εκτός από εκείνον που τα είχε.

suits

3 – Μην έχεις όνειρα, να έχεις στόχους

Τα όνειρα είναι για τους τεμπέληδες της ζωής, όχι για τους νικητές του κόσμου.

2 – Μερικές φορές ακόμη και οι καλοί τύποι πρέπει να κάνουν κακά πράγματα

Η ζωή είναι σκληρή και το αίμα σίγουρα θα κυλήσει, ακόμη και στο γραφείο. Η ζωή είναι μία αρένα.

1 – Να εργαστείς τόσο ώστε όλοι να γνωρίζουν ποιος είσαι όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο

Το απόλυτο δεν κατακτάται με την εσωστρέφεια. Ρώτα τον Μέγα Αλέξανδρο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved