Συμβουλές για να γίνεις ο ηγέτης που είχες πάντα ονειρευτεί

Η επιτυχία βρίσκεται στις λεπτομέρειες που αγνοείς.

Πώς θα καταφέρεις να γίνεις εκείνος ο ηγέτης που έχεις ονειρευτεί; Εκείνος ο τύπος που πολλές φορές έχεις ζηλέψει και θα ήθελες να του μοιάσεις; Να ηγηθείς μίας προσπάθειας και να πάρεις την ομάδα στις πλάτες σου; Σίγουρα είναι κάποιοι που το έχουν έμφυτο και κάποιοι που χρειάζεται να το δουλέψουν. Η διαφορά ανάμεσα στην ηγεσία και μία διευθυντική θέση βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Τις λεπτομέρειες που αγνοείς μέχρι σήμερα. Ή τουλάχιστον αγνοούσες μέχρι να διαβάσεις αυτό το άρθρο.

Μοίρασε ευθύνες και δουλειά

Οφείλεις να γνωρίζεις τους εργαζόμενους. Ποια είναι τα προσόντά τους και έτσι να τους «εκμεταλλευτείς» σωστά. Δεν μπορούν όλοι να έχουν τις ίδιες ευθύνες, ούτε και τις ίδιες ικανότητες. Μοίρασε σωστά τη δουλειά στους άλλους ώστε το αποτέλεσμα να είναι θετικό.

 

 

Ένας τίτλος δε σημαίνει τίποτα

Το γεγονός πως σου έδωσαν έναν τίτλο όπως «διευθυντής», δεν λέει απολύτως τίποτα. Ναι είναι θετικό για την εικόνα σου, ωστόσο δε σημαίνει πως έγινες και ηγέτης. Βασικά τώρα ξεκινούν τα δύσκολα. Πρέπει να αποδείξεις πως όντως είσαι ο κατάλληλος και κάθε μέρα να αποδεικνύεις τους λόγους που σε διάλεξαν γι’ αυτή τη θέση.

Πώς θα γίνεις ο καλύτερος δυνατός ηγέτης

Μην σνομπάρεις μικρές εταιρείες

Ναι τα μεγάλα ψάρια θα προσπαθήσουν να σε πείσουν πως είναι ό,τι καλύτερο να δουλεύεις για εκείνους. Ωστόσο μην σνομπάρεις κανέναν. Πολλές μικρές εταιρείες ξεπετάχτηκαν τα τελευταία χρόνια μέσα από μία ιδέα και καταφέραν να γίνουν κολοσσοί. Άνοιξε τα μάτια σου και πάρε τα θετικά από κάθε δουλειά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved