Η καλύτερη λίστα για τον άνδρα είναι εκείνη με όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα

Όσα έχεις πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα είναι αυτό που είσαι. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι με την ματαιότητα των to-do-lists.

Πρόσφατη έρευνα ρίχνει φως σε ένα παράξενο ζήτημα. Πόσες φορές δεν έχεις ξενερώσει με τη ζωή σου που δεν έχεις ακόμη κάνει κάποια πράγματα που θα ήθελες; Όλη μέρα σκέφτεσαι όλα όσα δεν έχεις κάνει και θα ήθελες να κάνεις, αναρωτήθηκες όμως ποτέ ποια είναι τα πράγματα που έχεις ήδη καταφέρει και γιατί δεν είσαι περήφανος γι’ αυτά; Όπως αποδεικνύει και μια έρευνα στο The Journal of Positive Psychology, η «ευγνωμοσύνη» είναι μια αίσθηση που βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας σε κάθε επίπεδο. Όσο είμαστε ευγνώμονες με τους εαυτούς μας τόσο καλύτερη είναι η ζωή μας. Κι όλα αυτά γιατί ζούμε σε έναν τρομερά αγχωτικό κόσμο. Έτσι καλύτερα είναι να βρίσκουμε τρόπους που θα μας αγχώνουν λιγότερο (λίστες στη συγκεκριμένη περίπτωση) παρά να φορτώνουν τους εαυτούς μας και με άλλα “to do”. Φτάνει, αρκετά έχουμε.

 

 
 

Έρευνα: Πώς θα ξαναβρείτε εύκολα την όρεξη σας στον ερωτικό τομέα

Το κόλπο όμως ποιο είναι; Ουσιαστικά δεν πρέπει να βάζουμε στο κεφάλι μας πράγματα που δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε. Πρέπει να είμαστε λογικοί και προσγειωμένοι στην πραγματικότητα και στις δυνατότητες μας, κι όχι να ονειροπολούμε διαρκώς για πράγματα και μέρη που αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε και να επισκεφτούμε. Πολλά από τα δεινά της ζωής μας έρχονται από τον εγωισμό μας και την μεγαλομανία μας. Η μεγαλομανία μας κάνει να θέλουμε περισσότερα από αυτά που κατέχουμε και δεν μας αφήνει να εκτιμήσουμε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

 

 
 

Οι Αγγλοσάξονες έχουν μια έκφραση που λέει “been there, done that”. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με αυτό. Με εκείνα τα πράγματα που έχεις καταφέρει και μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου. Προφανώς για τον καθένα είναι διαφορετικά, όλοι έχουμε όμως κάποια. Πρέπει ουσιαστικά να αρχίσουμε να εκτιμάμε περισσότερο τον εαυτό μας και να σεβόμαστε το σώμα αλλά και το μυαλό μας, να μην αφήνουμε την μεγαλομανία μας να μας κατασπαράζει. Αυτό που πρέπει να κάνεις σύμφωνα με την έρευνα είναι να καθαρογράψεις μία λίστα με τα πράγματα που έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα και να τα διαβάζεις κάθε μέρα έτσι ώστε να μην τα ξεχνάς. Έτσι θα εκτιμήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και θα είσαι ευγνώμων με αυτά που έχεις ήδη καταφέρει. Αυτό θα σε απαλλάξει από το βάρος της μεγαλομανίας και της άμετρης φιλοδοξίας που μπορεί να σου χαλάει τη ζωή και την υγεία σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved