Assosiated Press Είναι σημαντικό να θυμάσαι από πού ξεκίνησες

Το τελευταίο tweet του Τζεφ Μπέζος είναι η καλύτερη συμβουλή για κάθε άνθρωπο με φιλοδοξίες.

Πάνε πλέον τα χρόνια που άκουγες Μπέζος και στο μυαλό σου ερχόταν ο Δόγκανος ή ο Κάκαλος λόγω του Γιάννη Μπέζου. Πλέον το συγκεκριμένο όνομα έχει συνδεθεί με τον άλλοτε CEO της Amazon, τον κατά τους συνωμοσιολόγους supervillain ή Λεξ Λούθορ της καθημερινότητας αλλά κατά γενική ομολογία τον άνθρωπο που δημιούργησε το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο το οποίο εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο και μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων στον κόσμο. Ή αλλιώς τον τρίτο πλουσιότερο (κάποια στιγμή και πρώτο) άνθρωπο στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος.

O Τζεφ Μπέζος δεν πρόβλεψε κανένα μέλλον. Το «έπλασε» μόνος

Σίγουρα για να έχει προσωπική περιουσία γύρω στα 155 δισεκατομμύρια δολάρια κάτι έχει κάνει σωστά ο 58χρονος μεγιστάνας και οι συμβουλές του γύρω από τα επαγγελματικά δεν περνάνε ποτέ απαρατήρητες.

 

 

To ίδιο διδακτικό αποδείχτηκε και το τελευταίο tweet του. Αυτό που τον δείχνει να απολαμβάνει ένα μπέργκερ από τα McDonald’s σχολιάζοντας «Η πρώτη μου δουλειά. Και ακόμα και σήμερα το μπέργκερ είναι εξαιρετικό».

 

 

Δεν τρολάρει ο ισχυρός άντρας της Amazon, όντας έφηβος δούλευε στη συγκεκριμένη αλυσίδα fast food και μάλιστα έχει παραδεχτεί πολλές φορές το πόσα πολλά έμαθε από τη συγκεκριμένη του εμπειρία.

Μπορεί σε κάποιον η ατάκα «έμαθα να σπάω αυγά με το ένα χέρι» να μην σημαίνει απολύτως τίποτα, ωστόσο το ηθικό δίδαγμα πίσω από αυτή την ιστορία ήταν το ότι έμαθε να είναι πραγματικά πολύ γρήγορος μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μια κατάσταση που του έγινε συνήθεια στην υπόλοιπη ζωή του.

Τι συνέβη με τη συνοδό του Μπέζος και τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο;

Με λίγα λόγια

Κάθε επιτυχημένος άνθρωπος στη Γη είχε δικιά του ξεχωριστή αφετηρία. Άλλη κληρονόμησαν μια περιουσία και την εξέλιξαν ακόμα παραπάνω, άλλοι πάλι την έφτιαξαν από το μηδέν διαλέγοντας έναν πιο δύσκολο δρόμο. Και στις δυο περιπτώσεις ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τα βιώματα από τα ξεκινήματα και κυρίως να μην θυμάται υποτιμητικά τα πρώτα του βήματα.

 

 

Μπορεί μπροστά στην επιτυχία η δουλειά του σεφ που είχε στα McDonald’s ο Μπέζος να μην συγκινεί πολλούς, το ότι έχει σημασία για τον ίδιο ωστόσο πρέπει να παραδειγματίσει αρκετό κόσμο που θέλει να του μοιάσει.

«Να έχετε πάντα τα μάτια σας ανοιχτά για μαθήματα που μπορείτε να μάθετε από μία συναυλία ή ακόμα και όταν γυρίζετε τα μπιφτέκια των μπέργκερ. Μην υποτιμάτε καμία αξία» είναι η συμβουλή του στους νέους.

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved