Το Χάρβαρντ ξέρει πώς θα πλουτίσεις πολύ εύκολα και δεν έχει άδικο

Δεν έχει να κάνει με γνώσεις και πτυχία, αλλά με τις παρέες σου.

Ο οικονομολόγος του Χάρβαρντ, Raj Chetty, κατέληξε σε ένα παράξενο συμπέρασμα αν θέλεις να πλουτίσεις. Μπορεί να μην ακούγεται και πολύ ηθικό ή σωστό, παρόλα αυτά όμως ο ίδιος επιμένει πως μόνο έτσι θα πας μπροστά στα οικονομικά σου. Και ο τρόπος είναι ένας. 

Να έχεις πλούσιους φίλους.

Το Χάρβαρντ λέει να ΜΗΝ τρώμε πάνω από 6 (ολογράφως έξι) τηγανητές πατάτες

Όχι, δεν πρόκειται για κάποια περίπλοκη κουβέντα για το να ζητάς δάνειο και να μην επιστρέψεις ποτέ αυτά που χρωστάς. Η ικανότητα να διατηρείς μια φιλία με τον πλούτο είναι απλώς ένας «σημαντικός καθοριστικός παράγοντας» της οικονομικής κινητικότητας.

 

 
 

Ναι, πρέπει να μιλάς με πλούσιους ανθρώπους, πρέπει να κάνεις παρέα με πλούσιους αν θέλεις να γίνεις κι εσύ κάποτε έτσι.

Σε δύο νέες μελέτες, ο Chetty και η ομάδα του εξέτασαν τα κοινωνικά δίκτυα 72,2 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook ηλικίας 25-44 ετών για να δημιουργήσουν τρεις διαφορετικούς τρόπους μέτρησης του «κοινωνικού κεφαλαίου»…

«Στην πραγματικότητα, εάν τα παιδιά με χαμηλότερο εισόδημα μεγάλωσαν σε περιοχές που έχουν την ίδια οικονομική σύνδεση με τις γειτονιές των παιδιών υψηλότερου εισοδήματος, τα μελλοντικά τους κέρδη αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 20%,» εξηγεί η Juliana Kaplan του Business Insider.

 

 
 

«Η έρευνα έρχεται καθώς η ανοδική οικονομική κινητικότητα —που από καιρό θεωρούνταν το Αμερικανικό Όνειρο— είναι όλο και πιο απρόσιτη για πολλούς».

«Τα κέρδη πλούτου για τα άτομα με τα χαμηλότερα εισοδήματα εξαφανίζονται από τον πληθωρισμό. Το χάσμα μεταξύ των πλουσιότερων και όλων των άλλων έχει αυξηθεί, ειδικά καθώς οι Αμερικανοί με τα υψηλότερα εισοδήματα κατέχουν όλο και μεγαλύτερο μέρος του χρηματιστηρίου».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved