Πώς θα επιβιώσεις άλλο ένα ακραίο καλοκαίρι στην Αθήνα;

Μερικές συμβουλές για εκείνους που δεν ξέρουν και θέλουν να μάθουν γιατί ξεμείνανε στην πρωτεύουσα

Οι θερμοκρασίες πλέον είναι ακραίες στην Ελλάδα και δεν είναι εύκολο να την περάσεις αναίμακτα αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις σωστά.

 

 
 

Πώς όμως θα το καταφέρεις για να μην βρεθείς σε κάποιο καυτό πεζοδρόμιο της Ομόνοιας λιπόθυμος από θερμοπληξία; Νομίζεις πως είναι αστείο αλλά δεν είναι, πίστεψε με.

Η πλαστική εποχή της ανθρωπότητας

Αν έχεις δει το Τσίου τότε ξέρεις πως το καλοκαίρι στην Αθήνα είναι σκληρό και για εμάς που ψάχνουμε μόνο λίγη δροσιά είναι ακόμη πιο δύσκολο.

 

 
 

Όλοι έχουν φύγει στα νησιά και στα χωριά τους κι εσύ έχεις μείνει μόνος σου σαν τον κούκο να τρως στη μάπα όλο το καυσαέριο από τα άδεια λεωφορεία.

Το να μείνεις στην Αθήνα το καυτό καλοκαίρι είναι από μόνο του ένας άθλος αλλά γίνεται ακόμη χειρότερος αν πρέπει να πηγαίνεις και στο γραφείο.

Όταν η άδεια σου είναι για το τέλος του Αυγούστου αυτό σημαίνει πως πρέπει να κάνεις υπομονή, την υπομονή του Ιώβ για την ακρίβεια. Πολύ εύκολα μπορεί να το χάσεις και να αρχίσεις να βαράς το κρανίο σου σε κάποιο καυτό τοίχο.

Πρώτον πρέπει να έχεις τουλάχιστον δύο ανεμιστήρες στο σπίτι, γιατί φυσικά δεν έχεις κλιματιστικό. Βρες κάποιο σπίτι φίλου που λείπει κι αν είναι πιο δροσερό από το δικό σου τότε πήγαινε να κοιμάσαι εκεί. Μετά πρέπει να ξέρεις να τρως.

 

 
 

Το καλοκαίρι δεν τρώνε πολύ στην Ελλάδα ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να γίνεται, γιατί; Μα γιατί το πολύ φαγητό σε βαραίνει με τη ζέστη και ζορίζει το σύστημα σου. Οκ μπορεί να χαλαρώνει λίγο την κατάθλιψη σου αλλά όμως μετά σου δημιουργεί άλλα προβλήματα.

Μετά είναι η νύστα και η κούραση. Με αυτή τη ζέστη μοιάζει να είσαι διαρκώς σε ύπνωση αλλά κανένας ύπνος όμως δεν σε ξεκουράζει.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κρατάς όλα τα παράθυρα κλειστά, να έχεις φουλ τους ανεμιστήρες ή τον κλιματισμό και να κάνεις πολύ κρύα μπάνια. Έτσι η θερμοκρασία σου θα πέσει σίγουρα. Τώρα αν έχεις ζώα μέσα στο σπίτι όπως γάτες τότε και αυτές θα το εκτιμήσουν πίστεψε με.

 

 
 

Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάσαι είναι πως δεν βγαίνουμε για κανέναν λόγο μεσημέρι και κινούμαστε μόνο πολύ πρωί και αργά το βράδυ.

Τώρα αν είσαι από τους πολύ πορωμένους με θάλασσες και παραλίες, τότε τι να σου πω δοκίμασε να πας για μπάνιο αν και δεν θα το συνιστούσα μιας και σίγουρα θα σκάσεις από τη ζέστη στη διαδρομή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved