Assosiated Press O Elon Musk σου έχει μία καλή συμβουλή καριέρας αν θες να του μοιάσεις

Όταν δεν ετοιμάζει το «αύριο», δίνει συμβουλές για εκείνους που θα ζήσουν σε αυτό.

«Στέλνω κόσμο στο διάστημα, έχω αλλάξει όλο τον κόσμο και πιστεύετε ότι θα είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος;» έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή του. Σίγουρα η λέξη «συνηθισμένος» δεν είναι αυτή που έχουμε στο μυαλό μας για τον CEO των Space X και Tesla, Elon Musk ωστόσο είναι βέβαιο ότι πολύ θα θέλαμε να ακούσουμε από τον ίδιο τι μας συμβουλεύει για να μπορέσουμε να αγγίξουμε έστω και στο 1% τα επίπεδα ιδιοφυΐας του.

Ακόμα να καταλάβουμε τι σκαρώνει με το Twitter και γενικά με το ίντερνετ.

 

Σήμερα εξουσιάζει ουσιαστικά όλο τον κόσμο με ένα και μόνο tweet, έχει εξελίξει σε υπάλληλό του το Bitcoin, το όνομά του προβάρει παντού καθώς όπως και να το κάνουμε είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος του 2022 και πρώτος υποψήφιος να γίνει τρισεκατομμυριούχος σύμφωνα με μελέτες και δείκτες.

Πολλά χρόνια πίσω, ο Musk δεν είχε σκοπό να γίνει επιχειρηματίας ενώ πολλές από τις σημερινές του επενδύσεις και κατορθώματα όταν ξεκίνησαν έδειχναν ότι δεν θα αντέξουν πολύ ή δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα ύπαρξης. 

 

 

«Καλό είναι να θέλεις να διακριθείς αλλά πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας να έχουμε μια θετική συνεισφορά στην κοινωνία» θα πει σε μέσες άκρες ο Elon Musk.

O τύπος ξέρει. Άλλωστε έφερε το μέλλον στο σήμερα.

Ποια όμως είναι η συμβουλή του;

Το ότι το όνομά του βρίσκεται παντού και κάθε μέρα βγάζει άπειρα χρήματα στον αυτόματο πολλοί το αποδίδουν στην προσπάθειά του να διακριθεί μπροστά από άλλους, ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού που υπάρχει εκεί έξω. Για τον ίδιο πάντως δεν είναι αυτό που κάποιους πρέπει να εστιάσει.

Όπως είπε στο Lex Fridman Podcast «μην προσπαθείτε να είστε ηγέτες απλώς για να ξεχωρίζετε. Ο κόσμος πολλές φορές καταλήγει να επιζητάει τους ανθρώπους εκείνους που δεν τους έχει περάσει από το μυαλό η δόξα και η ηγεσία».

 

 

Ο CEO της Tesla λοιπόν, συμβουλεύει τους νέους να εστιάζουν στη δουλειά που έχουν ακριβώς μπροστά τους και να είναι βέβαιοι ότι εάν τα πάνε πολύ καλά σε αυτό τον ρόλο, αυτό θα τους βοηθήσει να αναρριχηθούν στην καριέρα τους.  Το να διαλέξουν ένα επάγγελμα που θα τους δώσει προβολή ή θα το κάνουν μόνο για τα χρήματα ενδεχομένως να μην τους δώσει την εξέλιξη που θα ήθελαν.

«Προσπαθήστε να βρείτε κάτι στο οποίο συναντώνται τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά σας», καταλήγει ο Musk.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved