pexels Τα λάθη που κάνουμε στις διακοπές και μένουμε άφραγκοι

Γιατί ξοδεύουμε μια περιουσία στις καλοκαιρινές διακοπές;

Τις έχουμε ανάγκη. Ανεξαρτήτως αν είσαι οπαδός του καλοκαιριού και της ζέστης, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι αναγκαίες. Είναι το άτυπο τέλος μιας κοπιαστικής σεζόν και το απαραίτητο διάλειμμα πριν πέσουμε με τα μούτρα στη μάχη από Σεπτέμβριο. Ωστόσο τα καλοκαιρινά έξοδα είναι υπέρογκα. Πονάει η τσέπη μας μετά την επιστροφή και κάθε χρόνο δίνουμε υπόσχεση πως δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη. Ποια είναι αυτά;


giphy.gif

 

Κλείνεις διακοπές τελευταία στιγμή

Ναι καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να γνωρίζεις την άδειά σου από τον Φεβρουάριο. Αλλά αν καταφέρεις να προγραμματίσεις τις διακοπές σου από νωρίς, τότε θα βρεις σε καλύτερη τιμή τα εισιτήρια και τη διαμονή σου. Αν το κάνεις τελευταία στιγμή, το πιθανότερο είναι να σε εκμεταλλευτούν οικονομικά.

 

 

Φαγητό απ’ έξω

Αν πας 4-5 μέρες δικαιολογείται να τρως απ’ έξω. Σε ταβέρνες, εστιατόρια, σουβλατζίδικα. Εφόσον πας διακοπές πολλές ημέρες, τότε πρέπει να μάθεις να μαγειρεύεις στο σπίτι ή στο δωμάτιο. Αγόρασε πράγματα από το supermarket. Θα πάρεις λιγότερα κιλά και το πορτοφόλι θα ανασάνει.

3 συμβουλές για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές

Αγορές τελευταία στιγμή

Αφού ξέρεις ότι θα πας διακοπές γιατί πρέπει να περιμένεις τελευταία στιγμή ώστε να πάρεις μαγιό, πετσέτα, παντόφλες; Ψάξε μέσα στην χρονιά τις εκπτώσεις και αγόρασε σταδιακά μέσα στον χρόνο τα πράγματα του καλοκαιριού.

 

 

Δεν έχεις συγκεκριμένο μπάτζετ

Αν αποφασίσεις να έχεις ένα συγκεκριμένο μπάτζετ που δεν θα το υπερβείς, τότε σίγουρα θα εξοικονομήσεις χρήμα. Σε περίπτωση που πας «αραχτός» είναι σίγουρο πως θα σπαταλήσεις χρήματα. Είτε σε ποτά, είτε σε φαγητό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved