7 ατάκες του Jimi Hendrix που αξίζει να θυμάσαι

Ο θρύλος της ροκ άφησε κληρονομιά τη μουσική και την σοφία του.

Πώς θα ήταν η ηλεκτρική κιθάρα χωρίς τον Jimi Hendrix; Σίγουρα η ιστορία της θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Ο μεγαλύτερος ηλεκτρικός κιθαριστάς ήταν κάτι περισσότερο από ένας μουσικός. Ήταν τραγουδοποιός, καλλιτεχνάρα, περφόρμερ και άλλαξε το ρου της ιστορία της ροκ. Δημιουργώντας ένα μοναδικό στυλ, η επιρροή του αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής.

 

 

Δεν υπάρχει κιθαρίστας που να μην έχει επηρεαστεί από τον Jimi, τον άνθρωπο που είχε προβλέψει πως θα πεθάνει πριν κλείσει τα 30 έτη ζωής. Όπως και έγινε. Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 28 ετών, από ασφυξία που προκλήθηκε από αναρρόφηση εμετού. Δηλητηρίαση από βαρβιτουρικά. Πολλοί έκαναν λόγο για αυτοκτονία, κάποιοι για υπερβολική δόση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι δολοφονήθηκε από τον μάνατζερ του, Mike Jeffrey.

20 ατάκες του Τζον Λένον που πρέπει να θυμάσαι κάθε μέρα

Ωστόσο πέρα από την μουσική, ο Jimi άφησε παρακαταθήκη και κάποιες συμβουλές ζωής που έχουμε να θυμόμαστε. Ο άνθρωπος που λάτρεψε όσο τίποτα τον Μανώλη Χιώτη και τον θεωρούσε ως τον κορυφαίο κιθαρίστα του κόσμου, μοίρασε την γνώση του απλόχερα.

 

 

7 ατάκες που θα τις διαβάσεις παρακάτω

  • «Όλα τα πράγματα που ήταν σπουδαία για μένα, προτού γνωρίσω την επιτυχία, παραμένουν σπουδαία και σήμερα. Τα ωραία πράγματα είναι ακόμη τα ίδια, η ανατολή του ήλιου και η δροσιά του γρασιδιού. Τα υλικά αγαθά που απέκτησα δεν άλλαξαν τον τρόπο που αισθάνομαι γι’ αυτά τα πράγματα»
  • «Όταν η δύναμη της αγάπης ξεπεράσει την αγάπη για δύναμη, ο κόσμος θα γνωρίσει την ειρήνη»
  • «Η μουσική είναι ένας ακίνδυνος τρόπος για να φτιάχνεσαι»
  • «Τα μπλουζ είναι εύκολο να τα παίξεις αλλά δύσκολο να τα νιώσεις»
  • «Αν είμαι ελεύθερος είναι επειδή πάντα φεύγω τρέχοντας»
  • «Με έχουν μιμηθεί τόσο καλά, που έχω ακούσει κάποιους να επαναλαμβάνουν και τα λάθη μου»
  • «Η γνώση μιλάει αλλά η σοφία ακούει»


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved