Instagram 8 πράγματα που πρόλαβε να μας διδάξει ο James Dean

To live fast die young, στις πιο σοφές ατάκες για τη ζωή σου.

Παραμένει μέχρι και σήμερα σύμβολο κοινωνικής αποξένωσης και εφηβικής επανάστασης. Ο λόγος για τον James Dean ο οποίος έφυγε ξαφνικά από την ζωή στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955 και μόλις σε ηλικία 24 ετών. Καθιερώθηκε μέσα από τους ρόλους στις ταινίες «Ανατολικά της Εδέμ», «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία» και «Ο Γίγαντας», με την δεύτερη ταινία να τον μετατρέπει σε ίνδαλμα για κάθε έφηβο της εποχής.

Έγινε ο πρώτος ηθοποιός που έλαβε υποψηφιότητα για μεταθάνατιο βραβείο Όσκαρ και το 1999 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον κατέταξε στο Νο. 18 της λίστας των καλύτερων ηθοποιών της Χρυσής Εποχής του Hollywood. Ο James Byron Dean, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, είχε τεράστια αδυναμία στη μητέρα του που την έχασε από καρκίνο όταν ο ίδιος ήταν 9 ετών.

 

 

 

Από μικρό παιδί ήταν δημοφιλής, καθώς στο σχολείο του συμμετείχε στην θεατρική ομάδα και στην ομάδα μπάσκετ. Ξεκίνησε να σπουδάζει Νομικά αλλά γρήγορα τα εγκατέλειψε για την μεγάλη του αγάπη, την υποκριτική. Εκτός από την υποκριτική, μία άλλη μεγάλη του αγάπη, αυτή της ταχύτητας έμελλε να του στερήσει την ζωή. Η μοιραία στροφή που πήρε ο φοιτητής Donald Turnupseed στη διασταύρωση των εθνικών οδών Route 46 και 41, στη μέση της ερήμου, οδηγώντας ένα Ford του ’50 με τον ήλιο που έδυε να τον τυφλώνει, ήταν η αιτία για να καρφωθεί ο Dean πάνω του, τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

 

 

Παρακάτω θα διαβάσεις τις 8 ατάκες που έχουν μείνει χαραγμένες μέχρι σήμερα ώστε να μας τον θυμίζουν.

  • «Να ονειρεύεσαι σαν να είναι να ζήσεις για πάντα, να ζεις σαν να είναι να πεθάνεις σήμερα»
  • «Αν ένας άνθρωπος μπορεί να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο, αν μπορεί να συνεχίσει να ζει αφού έχει πεθάνει, ίσως να ήταν σπουδαίος»
  • «Mόνο οι ευγενικοί άνθρωποι είναι στ’ αλήθεια πραγματικά δυνατοί»
  • «H ικανοποίηση έρχεται απλά και μόνο επειδή κάνεις κάτι, άσχετα με τα αποτελέσματα»
  • «Ζήσε γρήγορα, “φύγε” νωρίς και άφησε πίσω ένα όμορφο πτώμα»
  • «Η μόνη σπουδαιότητα για τον άνθρωπο είναι η αθανασία»
  • «Nα δοκιμάζεις την τύχη σου τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, αλλιώς υπάρχει η πιθανότητα να γυρνάς από εδώ και από εκεί γεμάτος τύχη και να μην το ξέρεις καν»
  • «Να συγχωρείς γρήγορα, να φιλάς αργά, να αγαπάς πραγματικά, να γελάς ανεξέλεγκτα και να μην μετανιώνεις ποτέ για τίποτα… Mόνο έτσι θα είσαι ευτυχισμένος»


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved