Instagram Έτσι θα κρατήσεις δροσερό το σπίτι χωρίς κλιματισμό

Για να μην καείς από τη ζέστη και τον λογαριασμό του ρεύματος.

Έφτασε εκείνη η εποχή του χρόνου που η ζέστη αρχίζει και γίνεται ανυπόφορη. Ο κλιματισμός είναι η εύκολη λύση, αλλά το να το έχουμε αναμμένο όλη μέρα είναι απαγορευτικό. Είναι απαγορευτικό διότι οι τιμές ρεύματος είναι στον Θεό και η ακρίβεια έχει διαλύσει την τσέπη μας.

Όλοι μας ψάχνουμε εναλλακτικές και βρήκαμε πέντε τρόπους ώστε να κρατήσεις το σπίτι δροσερό χωρίς κλιματισμό.

Κλειστές κουρτίνες

Μία απλή κίνηση είναι να κρατάμε όσο το δυνατόν περισσότερο κλειστές τις κουρτίνες. Μάλιστα αν μπορούμε να κατεβάσουμε και τα παντζούρια, τότε θα καταφέρουμε να προστατεύουμε το σπίτι μας από τον καυτό ήλιο.

Ανεμιστήρας οροφής

Πρόκειται για μία αποτελεσματική λύση, καθώς θα κρατήσει δροσερό το σπίτι και θα καταναλώσεις λιγότερη ενέργεια. Μάλιστα έχουν εξελιχθεί και αισθητικά, οπότε δεν υπάρχει φόβος ώστε να καταστρέψει το εσωτερικό του σπιτιού σου.

Κατέβασε τις τέντες

Αν δεν θέλεις το σπίτι σου να βράζει από τη ζέστη, μην ξεχάσεις να κατεβάσεις τις τέντες ώστε να το προστατεύουν. Έτσι θα ρίξεις τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού σου.

Λάμπες LED

Οι κοινές λάμπες ζεσταίνουν τον χώρο. Οι λάμπες LED είναι καλύτερη λύση αλλά το ιδανικό είναι ν’ ανάβεις τα φώτα μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Μόνωσε πόρτες και παράθυρα

Σε περίπτωση που ανάψεις κλιματιστικό, φρόντισε να μην υπάρχουν απώλειες σε πόρτες και παράθυρα. Γιατί ο δροσερός αέρας χάνεται, η θερμοκρασία ανεβαίνει και μάλιστα είναι σπατάλη χρημάτων.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved