5 επιστημονικά αποδεδειγμένα τρόποι για να μείνεις νέος

Φυσικά και περνάει ο χρόνος, αλλά το πώς περνάει έχει σημασία. 

Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός, λέει το κλισέ και είναι σε μεγάλο βαθμό μια μεγάλη αλήθεια. Για να επαληθευτεί η προφητεία όμως χρειάζεται προετοιμασία. Τα σημάδια του γήρατος δεν έρχονται σε μια προκαθορισμένη στιγμή ούτε περιμένουν τα γενέθλιά σου για να κάνουν τη δραματική τους εμφάνιση. 

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που κοιτάμε τον καθρέφτη και λέμε στον εαυτό μας «γέρασες ρε», συνήθως μετά την πρώτη άσπρη τρίχα, λίγο μετά έρχεται η πρώτη ρυτίδα, το «σπασμένο» δέρμα στην άκρη του ματιού κλπ. Συνήθως τότε είναι που γεννιέται η επιθυμία να σταματήσουμε τον χρόνο, αν όχι να το γυρίσουμε. Να δούμε τι κάναμε λάθος και τα σημάδια του γήρατος ήρθαν νωρίτερα. Φυσικά και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, όμως ακόμα και τότε μπορεί να πατηθεί ένα φρένο και η πορεία ναι μεν να συνεχιστεί, αλλά με βραδύτερο ρυθμό. Πάμε να δούμε το πώς ακριβώς.

 

 

Φρόντισε τα άσπρα μαλλιά σου

Άσε κάτω το χρώμα για τα έπιπλα, τα γκρίζα μαλλιά με την κατάλληλη φροντίδα δείχνουν αρκετά νεανικά. Επένδυσε σε ένα καλό σαμπουάν ειδικό για γκρίζα μαλλιά και χρησιμοποίησέ το ανά  τρία λουσίματα. Ένα σαμπουάν που διώχνει την κιτρινίλα και κάνει τα γκρίζα μαλλιά, από σημάδι γήρατος, σε σημάδι ωριμότητας. 

Το αντηλιακό δεν είναι μονο για την παραλία

Οι ρυτίδες εμφανίζονται λόγω της φωτογήρανσης, κάτι δηλαδή που οφείλεται στον ήλιο και στον χρόνο που περνάει. Για τον χρόνο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, αλλά για τον ήλιο μπορείς. ‘Ενα καλό αντηλιακό πρσώπου είναι απαραίτητο σχεδόν όλο τον χρόνο αν περπατάς πολύ, αν οδηγείς πολύ και γενικά αν σε βλέπει πολύ ο ήλιος κάθε μέρα. Ένα με δείκτη SPF 30 και πάνω είναι ότι πρέπει για να μείνει το δέρμα γύρω από τα μάτια σου φρέσκο και λείο.

Κοιμήσου περισσότερο

Ξέρουμε πονεμένη ιστορία το κανονικό 8ωρο ύπνου, αλλά το δέρμα σου έχει κι αυτό ανάγκη ξεκούρασης και όταν κάθεσαι μπροστά από μία οθόνη μέχρι αργά το βράδυ είναι σαν να το τραβολογάς και να το τσαλακώνεις σαν origami. O ύπνος δεν εξαφανίζει μόνο τους μαύρους κύκλους, αλλά παράγει ορμόνες που αναγενούν πάρα πολλά στοιχεία του σώματός σου, μεταξύ αυτών και του ιστού κάτω από την επιδερμίδα. Δες τον ύπνο σαν μια μορφή ενυδάτωσης χωρίς να κάνεις στην κυριολεξία απολύτως τίποτα. 

 

 

Κόψε τις κακές συνήθειες

Νομίζεις ότι τσιγάρο και αλκοόλ κάνουν κακό μόνο στο εσωτερικό σου ενώ διατηρούν cool την εικόνα σου; Μεγάλο λάθος γιατί αυτές οι δύο συνήθειες φθείρουν ακόμα και το δέρμα σου και ειδικά την ικανότητά του να συγκρατούν την πολυπόθητη υγρασία. Δεν είναι μύθος ότι το κόψιμο του καπνίσματος κάνει το δέρμα πιο λείο, πιο απαλό και λαμπερό κι αν θες ένα ακόμα επιχείρημα για να το κόψεις, μόλις το βρήκες. Από την άλλη το αλκοόλ αφυδατώνει ολόκληρο το σώμα σου, όχι μόνο το δέρμα και ρίχνει την ποιότητα του ύπνου σου, κάτι που μας φέρνει στο προηγούμενο πρόβλημα.

Πιασε τα βάρη

Η γυμναστική μόνο καλό κάνει στο δέρμα σου, χωρίς να υπολογίσουμε όλα τα άλλα. Τα βάρη μπορούν να καθυστερήσουν τη μείωση της μυϊκής μάζας που συμβαίνει φυσιολογικά μετά από την ηλικία των 40. Επίσης τα βάρη βοηθούν στην παραγωγή τεστοστερόνης, μια ορμόνη που σε κάνει άντρα με πολλούς και διάφορους τρόπους. Από τη σεξουαλική επιθυμία και την αυτοπεποίθηση, μέχρι τη ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, η τεστοστερόνη είναι αναντικατάστατη και δυστυχώς χάνεις περίπου το 1% από αυτή κάθε χρόνο μετά τα 30.    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved