pexels Οι καταστροφικές συνήθειες που πρέπει να αποβάλλεις χθες

Σου καταστρέφουν καθημερινά την ζωή χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Υπάρχουν συνήθειες που μας κάνουν καλύτερους ως ανθρώπους και μας βελτιώνουν. Και υπάρχουν συνήθειες που είναι καταστροφικές και μας κρατούν πίσω υποβαθμίζοντας την ζωή μας. Παρακάτω θα δεις ποιες είναι εκείνες που αποτελούν καταστροφή για όλους μας και πρέπει να τις αποβάλλουμε.

Είσαι πάντα καλός

Το να είσαι το καλό παιδί μπορεί να ακούγεται μόνο θετικό και υπό προϋποθέσεις είναι. Αν όμως το να λες συνεχώς ναι στους γύρω σου σε κάνει να παραμελείς τα δικά σου θέλω τότε σύντομα θα γεμίσεις πικρία και απωθημένα. Το σημαντικό είναι να βρεις την ισορροπία.

 

 

Δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου

Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όλοι μας θα κάνουμε πολλά. Από εκεί και πέρα αυτό που έχει σημασία είναι να τα παραδέχεσαι. Με το να κρύβεσαι και να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου αφενός φαίνεται δειλός και αφετέρου συσσωρεύσεις μέσα σου άγχη και ενοχές, πράγμα που σταδιακά μπορεί να σε καταστρέψει.

6 συμβουλές για να συνέλθεις γρήγορα από έναν χωρισμό

Έχεις τοξικούς ανθρώπους δίπλα σου

Σε όλους έχει συμβεί κάποια στιγμή να έχουμε τοξικούς φίλους, σχέση, συναδέλφους ή συγγενείς. Αν το αναγνωρίζεις αλλά από επιλογή τους κρατάς δίπλα σου θεωρώντας ότι δε σε αγγίζουν πρέπει να το αλλάξεις. Κι αυτό γιατί τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να σε επηρεάσουν ασυναίσθητα.

 

 

Σύγκριση με άλλους

Σίγουρα, σε ένα βαθμό το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους μπορεί να αποτελεί κίνητρο για βελτίωση. Ωστόσο, αν το κάνεις διαρκώς και χωρίς έλεγχο το πιο πιθανό είναι να σε φθείρει και να σου καταρρακώσει την αυτοπεποίθηση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved