pexels Πέντε συμβουλές για να κάνεις πιο εύκολα φιλίες

Δε θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Όσο μεγαλώνουμε οι φιλίες λιγοστεύουν. Αυτός είναι ένας νόμος της ζωής καθώς οι υποχρεώσεις και οι ασχολίες μας πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Ωστόσο οι φιλίες είναι σημαντικές στη ζωή μας. Οι φίλοι μας είναι εκεί να μας στηρίξουν όταν τους έχουν ανάγκη και να μοιραστούμε πράγματα που δεν μπορούμε να πούμε με τη σύντροφό μας. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα. Το να κάνεις εύκολα φιλίες γίνεται όλο και πιο δύσκολο με τον χρόνο και παρακάτω θα διαβάσεις πέντε συμβουλές ώστε να τα καταφέρεις.

 

Γίνε εξωστρεφής

Μη μιζεριάζεις και μην κλείνεσαι στον εαυτό σου λόγω της σκληρής καθημερινότητας. Πες «ναι» σε βόλτα με μία νέα παρέα ή σε ποτό με τους νέους συναδέλφους στο γραφείο. Κάνε όσο περισσότερες συναναστροφές μπορείς και έτσι θα αυξήσεις τις πιθανότητες να γνωρίσεις νέους ανθρώπους.

 

 

Πήγαινε την κουβέντα σε πιο προσωπικό επίπεδο

Ρώτησέ τον για παραπάνω πράγματα από τα τυπικά και τότε θα σε συμπαθήσει. Δώσε χρόνο στο άτομο που έχεις απέναντί σου και δείξε το ενδιαφέρον σου με τρόπο διακριτικό. Φρόντισε ο τόνος της φωνής σου να μην υποδηλώνει κουτσομπολιό αλλά ενδιαφέρον.

 

Πρόσεχε τον συνομιλητή σου

Ένα σημαντικό tip για να κάνεις εύκολα φίλους είναι να τους δίνεις την απαιτούμενη προσοχή. Δώσε αξία στη γνώμη, τις προτιμήσεις και τα λόγια του φίλου σου καθώς έτσι θα νιώσει ότι τον σέβεσαι πραγματικά. Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να προσέξεις είναι το ότι πρέπει πάντα να είσαι ενεργητικός ακροατής και όχι παθητικός.

5 «καρέ» της πραγματικής Αντρικής Φιλίας

Κάνε τον να αισθανθεί ασφάλεια

ΚάνΤο αίσθημα ασφάλειας είναι πολύ σημαντικό σε μια φιλία. Τόσο για εσένα όσο και για τους φίλους σου. Κάνε τους να νιώθουν ότι μπορούν να στηριχτούν πάνω σου, ότι είσαι βράχος για εκείνους. Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να διατηρείς μια συνεχή εποικινωνία με τα άτομα γύρω σου έτσι ώστε να μη νιώθουν ότι τους ξέχασες.

 

 

Δείξε το πραγματικό ενδιαφέρον σου

Στα λόγια είμαστε όλοι καλοί, στις πράξεις είναι όμως εκεί που φαίνεται ο πραγματικός φίλος. Μερικές απλές πράξεις που θα κάνουν τον φίλο σου να νιώσει ότι θες να είσαι εκεί για αυτόν έμπρακτα είναι να πας μαζί του για προπόνηση, να τον στηρίξεις στη νέα του διατροφή και να τον κεράσεις όταν ζορίζεται οικονομικά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved