Σταμάτα επιτέλους να καταπιέζεις τα συναισθήματα σου

Ναι, ο άντρας πρέπει να έχει συναισθήματα, δεν πρέπει να γίνεται όμως έρμαιό τους.

Όπως συμβαίνει σε πολλούς άνδρες, μου ήταν πάντα δύσκολο να ξέρω τί νιώθω. Παρατηρούσα τη συμπεριφορά μου και από αυτήν προσπαθούσα να αποσπάσω τί συμβαίνει μέσα μου. Πιστεύω ότι αυτή η δυσκολία μπορεί να έπαιξε ρόλο στην επιλογή μου να γίνω ψυχοθεραπευτής.

Η κλινική εκπαίδευση με έχει διδάξει από πρώτο χέρι πώς να αναγνωρίζω καλύτερα, να κατέχω και να εκφράζω λεκτικά τα συναισθήματά μου.

 

 
 

Τα τελευταία 12 χρόνια ως θεραπευτής ζεύγους, έχω γνωρίσει εκατοντάδες άνδρες που παλεύουν με τα συναισθήματά τους. Επίσης, έχω γνωρίσει τις εκατοντάδες συντρόφους τους που νιώθουν μόνες και απογοητευμένες από τους συναισθηματικά μη διαθέσιμους συντρόφους τους.

Πώς θα κόψεις το κρέας χωρίς να πάθεις κατάθλιψη;

Οι άντρες μαθαίνουν να απομακρύνονται από τους πατεράδες τους και τον πόνο τους και να στρέφονται προς τη δουλειά, τα χρήματα, την επιτυχία, το σεξ, τα ναρκωτικά και άλλους περισπασμούς. Βιώνουν κρυφά κατάθλιψη, η οποία εκδηλώνεται κυρίως ως μούδιασμα, πλήξη, απάθεια, περιορισμένο συναισθηματικό εύρος και κυνισμός.

Οι σύντροφοί τους τους βλέπουν ως συναισθηματικά ανάπηρους, στωικούς, ψυχρόκαρδους – και πολλά άλλα. ‘Όταν αρχίζω να μιλάω σε τέτοιους άνδρες για συγκαλυμμένη κατάθλιψη, εκπλήσσονται αρχικά με την ιδέα της κατάθλιψης, αλλά στη συνέχεια αισθάνονται γρήγορα επικυρωμένοι και κατανοητοί.

 

 
 

Τα μάτια του συντρόφου τους φωτίζονται, καθώς ένας νέος ενσυναίσθητος λόγος αρχίζει να διαφαίνεται. Η ομαλοποίηση του συναισθηματικού αγώνα των ανδρών βοηθά τους συντρόφους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να θεραπεύσουν τη συγκαλυμμένη κατάθλιψη.

Ποια είναι λοιπόν μερικά από τα συναισθήματα που πρέπει ένας άντρας να αποδεχτεί; Μερικές φορές είναι συνδυασμοί τους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved