pexels Γιατί δεν μπορείς να παραμείνεις συγκεντρωμένος στη δουλειά σου;

Όχι δεν φταίει για όλα το διαδίκτυο. Η ευθύνη είναι ξεκάθαρα δική σου.

Το έχουμε βιώσει όλοι. Μάλιστα αν κάνεις δουλειά γραφείου και ειδικότερα δουλειά που απαιτεί συγκέντρωση και σκέψη, τότε είναι μία συνθήκη που βρίσκεται στην καθημερινότητά σου. Με το διαδίκτυο και τα social media να έχουν μπει στις ζωές μας, το να καταφέρεις να παραμείνεις συγκεντρώμενος σ’ ένα πράγμα είναι από τις δύσκολες πίστες που θα περάσεις σε αυτό το «παιχνίδι επιβίωσης».

Ωστόσο το διαδίκτυο δεν φέρει η μεγαλύτερη ευθύνη. Η ευθύνη βρίσκεται στα δικά σου χέρια και το πρόβλημα είναι αποκλειστικά δικό σου.

 

 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Experimental Psychology και διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Ιλινόις, το σε ποιο βαθμό μεγάλο ή μικρό αποσπάται η προσοχή σου, εξαρτάται από το πόσο δύσκολη ή εύκολη είναι η δουλειά που κάνεις. Παρότι πιστεύουμε ότι όσο πιο δύσκολη είναι η δουλειά, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να χάσεις την συγκέντρωσή σου, διότι ο εγκέφαλός μας μπαίνει στη διαδικασία να βρει περιπασμούς για να μας γλιτώσει από τη δουλειά, τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται να μας διαψεύσουν.

Πέντε εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις την συγκέντρωσή σου

Δύο καθηγήτες ψυχολογίας, οι Simona Buetti και Alejandro Lleras, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν ένα μαθητικό πρόβλημα και την ίδια ώρα σε μία οθόνη εμφανίζονταν για δευτερόλεπτα φωτογραφίες με χωράφια, ζωάκια και λουλούδια. Κατά τη διάρκεια του πειράματος, μία συσκευή κατέγραφε τις κινήσεις των ματιών των συμμετεχόντων, εστιάζοντας τόσο στο πόσο συχνά σήκωναν το κεφάλι τους για να κοιτάξουν τις φωτογραφίες, όσο και στη διάρκεια που έμεναν να τις κοιτούν.

 

 

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνοι που σήκωναν περισσότερο το βλέμμα τους στην οθόνη, ήταν εκείνοι που η λύση του προβλήματος ήταν εύκολη. Όσο πιο εύκολη η εργασία, τόσο πιο πολύ αφαιρείσαι. Με λίγα λόγια, ίσως είμαστε πραγματικά φτιαγμένοι για τα δύσκολα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved