associated press Οι απλές καθημερινές συνήθειες των πλουσιότερων του πλανήτη με τις οποίες θα ταυτιστείς

Από να τρώνε στο κυλικείο μέχρι να πηγαίνουν στη δουλειά με τα ΜΜΜ, αυτά είναι που κάνουν κάθε μέρα οι μεγιστάνες του κόσμου.

Τους ζηλεύουμε όλους για τα χρήματα που έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Για τα πολυτελή σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, για τα πανάκριβα τζετ, για το γεγονός πως οτιδήποτε χρειαστούν μπορούν να το αγοράσουν και έχουν λύσει το οικονομικό πρόβλημα της ζωής τους. Ωστόσο εκείνοι δεν ζουν απαραιτήτως μέσα στη χλίδη. Ίσως γιατί την έχουν βαρεθεί, ίσως γιατί έχουν ακόμη ένα κομμάτι «θνητού» μέσα τους, αυτοί οι μεγιστάνες έχουν καθημερινές συνήθειες που θυμίζουν αρκετά τις δικές μας.

 

Warren Buffet (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Bershire Hathaway)

Ένας από τους πλουσιότερους του πλανήτη και από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στην ιστορία της Wall Street, συνεχίζει να μένει στο σπίτι που αγόρασε το 1958 έναντι 31.500 δολαρίων. «Η ζωή μου δε θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένη. Για την ακρίβεια, θεωρώ ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν είχα στην κατοχή μου έξι ή οκτώ σπίτια -στην τελική ανάλυση, αν έχεις αυτά που χρειάζεσαι για να ζήσεις άνετα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγχώνεσαι για να αποκτήσεις περισσότερα», δήλωσε πρόσφατα προσφέροντας μαθήματα ζωής.

 

 

Mark Zuckerberg (Συνιδρυτής του Facebook)

Παρότι μπορεί να αγοράσει οποιοδήποτε όχημα επιθυμεί, συνεχίζει να οδηγεί ένα μεταχειρισμένο Volkswagen Golf GTI από το 2014. Μάλιστα ο «Mr. Facebook» δεν κάνει μεγάλες αγορές και η μοναδική είναι ένα σπίτι αξίας 7.000.000 δολαρίων στο Palo Alto της Καλιφόρνια.

 

Δωρεάν μαθήματα καριέρας από τον Bill Gates

Carlos Slim Helú (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών Telmex, América Móvil, Samsung Mexico και Grupo Carso)

Λατρεύει την πολυτέλεια και την έχει απολαύσει στο έπακρον. Διαθέτει μία έπαυλη αξίας 80.000.000 δολαρίων στο Μανχάταν και ιδιωτικό τζετ. Ωστόσο συνεχίζει να μένει στο σπίτι που αγόρασε πριν 40 χρόνια στο Μεξικό και για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιεί μια παλιά Mercedes Benz.

 

 

Amancio Ortega (Συνιδρυτής της Inditex Group)

Ο άνθρωπος πίσω από τη δημιουργία των Zara επιμένει να ζει στο διαμέρισμα που είχε αγοράσει πριν χρόνια στην Κορούνια της Ισπανίας με τη σύζυγό του, ενώ γευματίζει κάθε μέρα στο κυλικείο της εταιρείας με τους εργαζομένους.

 

 

Ingvar Kamprad (Ιδρυτής της ΙΚΕΑ)

Έφυγε από τη ζωή το 2018 και η περιουσία του υπολογίζεται στα 39.3 δις δολάρια. Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το ΙΚΕΑ και όταν ζούσε πήγαινε στη δουλειά με τα ΜΜΜ και ταξίδευε στην economy class των αεροπορικών εταιρειών.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved