pexels 6 πρωινές συνήθειες που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί αλλά και από τις συνήθειες που υιοθετείς.

Αν δεν είσαι πρωινός τύπος, καιρός να γίνεις. Οι πιο επιτυχημένοι άνδρες έχουν υιοθετήσει ορισμένες πρωινές ρουτίνες, οι οποίες βελτίωσαν την ζωή τους και τους έκαναν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Η επιτυχία βρίσκεται σε όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που αγνοούμε. Μάλιστα υπάρχουν κάποιες πρωινές συνήθειες που εφόσον τις υιοθετήσεις, θα σε βοηθήσουν ώστε να προετοιμαστείς καλύτερα για μία γεμάτη και δημιουργική μέρα.

Δες παρακάτω τις 6 συνήθειες που αξίζει να ακολουθήσεις άμεσα.

 

 

Σήκω πριν την ανατολή του ήλιου

Ζόρι το ξέρω. Αλλά οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι ξυπνάνε πριν βγει το φως του ήλιου. Ο λόγος είναι ότι έχεις περισσότερο χρόνο για όλα με αποτέλεσμα να μην αγχώνεσαι. Αισθάνεσαι πως έχεις το πλεονέκτημα σε σύγκριση με όσους κοιμούνται και θα σου δώσει αυτοπεποίθηση. Μάλιστα το να βλέπεις τον ήλιο να ανεβαίνει σιγά σιγά, είναι ένα υπέροχο συναίσθημα.

Πιες νερό

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και του ύπνου, ο οργανισμός μας αφυδατώνεται. Το να πιεις δύο ποτήρια νερό με το που ξυπνήσεις, θα ενυδατώσει το σώμα σου, θα καθαρίσει το μυαλό σου και θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου.

4 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να μην ξυπνάς σαν ζόμπι

Όχι άλλη «αναβολή» στο ξυπνητήρι

Το κάνουμε όλοι. Είναι αυτά τα 5-10 λεπτά περισσότερου ύπνου που θεωρούμε ότι θα ξεγελάσουμε τον οργανισμό μας. Ωστόσο το να βάζεις αναβολής το ξυπνητήρι, δίνει υποσυνείδητα μηνύματα αναβολής στον εγκέφαλό μας. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις την δύσκολη απόφαση και να σηκωθείς αμέσως από το κρεβάτι. Εξάλλου τα 5 λεπτά ύπνου δε θα σώσουν την κατάσταση.

 

 

Μην κοιτάς το κινητό

Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Κατανοητό. Ωστόσο μπορούμε να ζήσουμε τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς αυτό. Το να σηκωθείς από το κρεβάτι, να κάνεις ένα μπάνιο, να φας ένα ωραίο πρωινό, να πιεις τον καφέ σου και να ετοιμαστείς για τη δουλειά χωρίς να κοιτάξεις το κινητό είναι η καλύτερη επιλογή που θα κάνεις. Δεν χρειάζεται να μπεις στην διαδικτυακή παράνοια από το πρωί.

Διαλογισμός

Ναι δεν είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να κάνεις όταν ξυπνάς. Αλλά αν βάλεις στη ζωή σου τον διαλογισμό θα δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σε βοηθάει να παραμείνεις ήρεμος, χωρίς στρες και να καθαρίσει το μυαλό σου. Μόλις 10 λεπτά διαλογισμού είναι ικανά να βελτιώσουν την ψυχική σου κατάσταση και να σε βοηθήσουν να μπεις στη μάχη της καθημερινότητας πιο ανανεωμένος από ποτέ.

 

 

Θέσε στόχους

Φτιάξε ένα πρόγραμμα με τις προτεραιότητες και τις υποχρεώσεις σου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι είναι αυτά που έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα σου. Να παραμείνεις οργανωμένος και να μην πελαγώσεις. Επίσης το συναίσθημα του να κάνεις πραγματικότητα τους στόχους που έχεις θέσει είναι υπέροχο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved