pexels Τι συμβαίνει στο αυτοκίνητο όταν αρχίζει και τρέμει;

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι και δεν πρέπει να τους αγνοείς.

Είναι κάτι που έχει σε όλους μία φορά στη ζωή μας. Είναι εκείνο το τρέμουλο στο αυτοκίνητο την ώρα που οδηγούμε και δεν ξέρουμε από πού προέρχεται. Όχι δεν υπάρχει κάποιο πνεύμα εγκλωβισμένο μέσα στο όχημα αλλά είναι κάτι πιο φυσιολογικό. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που τρέμει το αυτοκίνητό μας και παρακάτω θα διαβάσεις τους πέντε βασικότερους.

 

Κακή ποιότητα καυσίμου

Το νοθευμένο καύσιμο μπορεί να προκαλέσει άσχημα πράγματα στο αυτοκίνητο. Ένα εξ αυτών είναι και το κροτάλισμα του κινητήρα. Αν τρέμει το αυτοκίνητο και έβαλες καύσιμο από διαφορετικό πρατήριο, τότε πιθανότατα έχεις βρει τον υπαίτιο.

 

 

Ρουλεμάν

Η κακή επιθετική οδήγηση σε συνδυασμό με τις λακκούβες είναι ό,τι χειρότερο για τα ρουλεμάν στους τροχούς. Παρότι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, φθείρονται και γρήγορα χρειάζονται αντικατάσταση.

 

 

Πολλαπλασιαστής

Αν οδηγείς, το αυτοκίνητο δεν ανεβάζει στροφές και ταυτόχρονα τρέμει, τότε πιθανότατα έχει καεί ο πολλαπλασιαστής.

 

Συντονισμός τιμονιού

Αν οδηγείς κανονικά και σε συγκεκριμένες ταχύτητες και στροφές το τιμόνι τρέμει, τότε πιθανότατα αυτό προκαλείται από τα ελαστικά λόγω κακής ζυγοστάθμισης.

 

Καμπίνα

Αν ακούσεις τρίξιμο την ώρα που στρίβεις το τιμόνι, τότε η αιτία βρίσκεται στην κολόνα του τιμονιού. Είναι πιθανό το πρόβλημα να πηγάζει από τα panel. Μπορείς να τα επεξεργαστείς ή να τα αφαιρέσεις. Επίσης είναι δυνατό να παράγεται τρίξιμο στο σημείο όπου ο άξονας συναντά το χώρο της μηχανής. Στην έξοδο αυτή χρησιμοποιούνται υλικά, τα οποία με τα χρόνια φθείρονται και χάνουν τις φυσικές ιδιότητές τους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved