Πώς θα κάνεις τα παπούτσια σου να δείχνουν σαν καινούργια

Και δεν είναι ανάγκη να τα πετάξεις στο πλυντήριο.

Μπορεί να έχεις συνηθίσει να πετάς τα παπούτσια στο μπάνιο με απορρυπαντικό, είτε ακόμη και στο πλυντήριο. Θυμήσου όμως αυτό. Δεν είναι όλα τα παπούτσια ίδια και δεν κάνουν όλα τα δέρματα για τις παραπάνω κινήσεις. Υπάρχουν όμως εναλλακτικές που θα φροντίσουν να καθαρίσουν τα παπούτσια σου και να τα κάνουν να δείχνουν σαν καινούργια.

 

Για τα υφασμάτινα παπούτσια

Ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολάκι, ζεστό νερό και δύο κουταλάκια του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων. Χρησιμοποίησε μία παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσεις τις επιφάνειες και στη συνέχεια στέγνωσε με χαρτί κουζίνας το παπούτσι, πιέζοντάς το απαλά πάνω στο ύφασμα.

 

28burst wcsneakers slide MJ67 superJumbo v7

Δερμάτινα (ή και από δερματίνη παπούτσια)

Υπάρχουν ειδικά γυαλιστικά και καθαριστικά που θα σε βοηθήσουν να απομακρύνεις τις βρομιές από τα παπούτσια σου, αλλά και εναλλακτικές για να χρησιμοποιήσεις. Ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ νερό και μαγειρική σόδα και βρέξε με αυτό ένα μαλακό πανάκι. Τρίψε απαλά τις επιφάνειες και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα ακόμη μαλακό στεγνό πανί για να το στεγνώσεις. Αν θες να δώσεις λάμψη στο δερμάτινο παπούτσι, μπορείς να ρίξεις σε ένα πανί καθαριστικό για τα τζάμια – πρόσεχε όμως να μην περιέχει αλκοόλ ή να χρησιμοποιήσεις και αμμωνία. Τρίψε απαλά με ένα πανί και θα γίνουν σαν καινούργια.

 

leathercleaning

Για τα suede παπούτσια

Εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί ο κάθε λεκές απομακρύνεται με διαφορετική μέθοδο. Για λαδιές στο παπούτσι, ρίξε baby powder και άφησε το καμιά ώρα ώστε να τραβήξει τον λεκέ. Στη συνέχεια βούρτσισε απαλά το παπούτσι μέχρι να φύγει το σημάδι. Για άλλα τύπου σημάδια ή γδαρσίματα ή λεκέδες, χρησιμοποίησε μία γόμα και άρχισε να τρίβεις απαλά τον λεκέ. Στη συνέχεια βούρτσισε για να επαναφέρεις το παπούτσι στη φυσιολογική του μορφή.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved