Μαθήματα ζωής από τον Αριστοτέλη Ωνάση που οφείλεις να γνωρίζεις

11 συμβουλές που θα σε κάνουν σοφότερο και πιο επιτυχημένο.

Ποιος δε θα ήθελε να ζήσει μια ζωή σαν τον Αριστοτέλη Ωνάση; Το παιδί που έζησε την προσφυγιά, ξεκίνησε με 100 δολάρια στην τσέπη και κατάφερε να κατακτήσει τον πλανήτη. Πεισματάρης, πανέξυπνος, γλεντζές, γυναικάς. Ένας μεγάλος Έλληνας. Η ιστορία του Αριστοτέλη Ωνάση είναι από τα σενάρια που η τέχνη αντιγράφει την ζωή. Τα έζησε όλα στο έπακρον. Από την φτώχεια στον πλούτο, από την ευτυχία στη δυστυχία του να χάσεις το παιδί σου. Επανέφερε την Ελλάδα στο επίκεντρο του κόσμου και έκανε το FBI να τον παρακολουθεί στενά σε κάθε του επιχειρηματική κίνηση. Οι φωτογράφοι τον ακολουθούσαν σε κάθε του βήμα. Ένας influencer πριν τους influencers. Ένας σταρ που ποτέ δεν ένιωσε την ανάγκη να διαφημίσει την ζωή του. Προτιμούσε να ρουφάει τη ζωή μέχρι το μεδούλι.

 

 

Μία σπουδαία προσωπικότητα που σημάδεψε τον 20ο αιώνα. Μάλιστα εκτός από τη μυθική ζωή του, άφησε παρακαταθήκη και 11 συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις σίγουρα θα γίνεις πιο επιτυχημένος.

 

 

«Άλλοι έχουν πολλά λεφτά κι άλλοι τίποτα. Είναι σαν κάποιον που δεν βρίσκει νερό ούτε για να ξεδιψάσει και σαν έναν άλλο που ψάχνει να βρει γέφυρα να περάσει το νερό»

«Για να δείχνεις επιτυχημένος, συνέχισε να είσαι μαυρισμένος, να ζεις σε ένα κομψό κτίριο (ακόμα κι αν είσαι στο υπόγειο), να σε βλέπουν σε κομψά εστιατόρια (ακόμα κι αν παραγγέλνεις μόλις ένα ποτό) και αν δανείζεσαι, να το κάνεις μόνο για μεγάλα ποσά»

«Εάν δεν υπήρχαν οι γυναίκες, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν καμία αξία»

4 διαχρονικά μαθήματα ζωής από τους Αρχαίους Σπαρτιάτες

«Η κρίση… γεννάει κροίσους»

«Στη δουλειά σου να είσαι σοβαρός και στη ζωή σου τρελός»

«Ποτέ δεν κατάλαβα την προτροπή “την υπογραφή σου και το κάτω το κεφάλι σου να προσέχεις που τα βάζεις”. Έτσι χάνεις σίγουρα και στις δουλειές και στη ζωή»

«Το μυστικό στις μπίζνες είναι να ξέρεις κάτι που κανένας άλλος δεν ξέρει»

 

 

«Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες»

«Το να αρχίσεις να σκέφτεσαι, σημαίνει να αρχίσεις να κλείνεις δουλειές»

«Από ένα σημείο και μετά, τα χρήματα δεν έχουν νόημα. Παύουν να είναι ο στόχος. Το παιχνίδι είναι αυτό που μετράει»

«Κάθε κέρδος είναι μια αδικία σε κάποιον»



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved