4 διαχρονικά μαθήματα ζωής από τους Αρχαίους Σπαρτιάτες

Αν τα εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου, τότε τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.

Για την Αρχαία Σπάρτη και τον λιτό τρόπο ζωής έχουν χυθεί χιλιάδες τόνοι ιντερνετικού μελανιού. Τα αγόρια που γεννιόντουσαν προορίζονταν να γίνουν πολεμιστές και η μοναδική τους υποχρέωση ήταν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. «Ή θα νικήσεις στον πόλεμο ή δε θα γυρίσεις πίσω» ήταν το σκληρό μότο. Μέχρι και σήμερα ο σπαρτιωτικός τρόπος ζωής γοητεύει και σοκάρει, με το αυστηρό πρόγραμμα να αποτελεί καθημερινότηττα. Η ανάπτυξή τους είχε να κάνει με σωματική εκγύμναση αλλά και με την απώθηση του φόβου. Η εκπαίδευση των Σπαρτιατών είναι μοναδική στα χρονικά και οι άνδρες έδιναν συγκεκριμένες συμβουλές στους μαθητευόμενους πολεμιστές, για να τους μετατρέψουν από παιδιά σε πολεμικές μηχανές.

Παρακάτω θα μάθεις ποιες ήταν οι συμβουλές, οι οποίες αν τις εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου θα γίνεις σίγουρα καλύτερος στη ζωή σου.

 

 

Μην τρέμεις την ήττα

Οι πολεμιστές ήταν συμφιλιωμένοι με την ιδέα του θανάτου. Από την πρώτη μέρα της ζωής τους, ήξεραν πως έπρεπε να παλέψουν για την πατρίδα τους. Όλοι μας κάποτε θα βιώσουμε την ήττα ή τον θάνατο και οφείλουμε να συμφιλιωθούμε με αυτό. Να πάρουμε τα μαθήματα που μας δίνει η ήττα και να απολαύσουμε τη ζωή με τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπάμε, όσο δεν έχουμε κλείσει τα μάτια.

 

Φρόντισε το σώμα σου

Η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν άνδρα είναι να δαμάσει το σώμα του. Όχι απλώς να το γυμνάσει αλλά να ανακαλύψει την πειθαρχία και τη δύναμη και αυτό να το εφαρμόσει σε κάθε τομέα της ζωής του. Ο άνδρας οφείλει να σέβεται το σώμα του, να γυμνάζεται καθημερινά, να προσέχει τη διατροφή του και να έχει αντοχή για κάθε μάχη που θα δώσει στη ζωή του.

Εμπιστεύσου την καρδιά σου

Ο πολεμιστής που τα καταφέρνει είναι εκείνος που ακολουθεί αυτά που του προστάζει η ψυχή και η καρδιά του. Η λογική θα σε σώσει πολλές φορές αλλά στην κρίσιμη στιγμή οφείλεις να εμπιστευτείς την καρδιά σου. Δεν είναι απλώς το ένστικτο της επιβίωσης αλλά και ο δρόμος που θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο.

 

 

Κάθε μάχη είναι η τελευταία σου

Όταν δίνεις κάθε μάχη σαν να είναι η τελευταία σου, τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να την κερδίσεις. Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία που θα σε κάνει να τα καταφέρεις και κάθε μέρα θα βρίσκεις το κίνητρο για να διεκδικείς. Το κίνητρο δεν βρίσκεται στον κόσμο αλλά μέσα σου. Στον ίδιο σου τον εαυτό. Από το πρωί που θα σηκωθείς από το κρεβάτι μέχρι την στιγμή που ξαπλώσεις για να ξεκουραστείς. Μικρές καθημερινές νίκες μέσα στην ημέρα θα σε οδηγήσουν στη μεγάλη νίκη.

Οι Σπαρτιάτες μπορεί να εκπαιδεύτηκαν για πόλεμο αλλά οι συμβουλές τους για τη ζωή οφείλεις να τις ακολουθήσεις. Είναι εκείνες που θα σε κάνουν καλύτερο και θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved