Σύμφωνα με τον Jeff Bezos η πίτσα κάνει τα meetings πιο αποδοτικά

Παρακαλούμε τα αφεντικά που το διαβάζουν να κρατήσουν σημειώσεις.

Έτσι πρέπει να ξεκινήσετε την επόμενη συνάντησή σας, σύμφωνα με τον Jeff Bezos, CEO της Amazon. Ο νόμος του θέλει κάθε meeting να γίνεται με δύο πίτσες μέσα στο δωμάτιο των συναντήσεων της εταιρίας.

Όταν εξετάζουμε πόσοι υπάλληλοι πρέπει να έρθουν, ο Bezos έχει έναν αυστηρό «Κανόνα για δύο πίτσες»—με άλλα λόγια, αν δεν έπαιρναν όλοι δυο φέτες πίτσα, θα χόρταιναν πάρα πολλοί άνθρωποι.

Η θεωρία είναι ότι ο περιορισμός των συμμετεχόντων σε μια συνάντηση στο πιο ουσιαστικό είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγικότητα. Στην περίπτωση του Bezos, αυτό σημαίνει ότι η λίστα προσκλήσεων συνήθως κυμαίνεται μεταξύ πέντε και οκτώ.

 

 
 

Διέλυσαν γέφυρα μόνο και μόνο για να περάσει το γιοτ του Jeff Bezos

Φυσικά, ο περιορισμός μιας σύσκεψης στους οκτώ δεν θα λειτουργήσει για κάθε οργανισμό ή τύπο σύσκεψης. Ο κανόνας Two Pizzas είναι ιδανικός, ας πούμε, για συνεδρίες καταιγισμού ιδεών και επίλυσης προβλημάτων, όπου η ποιότητα είναι πολύ πιο σημαντική από την ποσότητα. Είναι επίσης υπέροχο να έχετε υπόψη σας τον κανόνα όταν πραγματοποιείτε συναντήσεις λήψης αποφάσεων, γιατί όταν προσπαθείτε να καταλήξετε σε συμφωνία, είναι εύκολο να έχετε μια κατάσταση με πάρα πολλούς «μάγειρες».

 

 
 

Αντίθετα, στη μονόδρομη συνάντηση ανταλλαγής πληροφοριών θα πρέπει να παρίσταται οποιοσδήποτε για τον οποίο οι πληροφορίες είναι σχετικές. Για παράδειγμα, μια ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο και τους μελλοντικούς στόχους της εταιρείας θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει ολόκληρη την εταιρεία. Ομοίως, εάν προσπαθείτε να καταλάβετε μια στρατηγική πολλών τμημάτων, ένας εκπρόσωπος από κάθε τμήμα θα πρέπει να είναι εκεί - ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα παραγγείλετε μια επιπλέον πίτσα ή  ίσως και δύο.

O Jeff Bezos δεν πρόβλεψε κανένα μέλλον. Το «έπλασε» μόνος

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ένας κανόνας όπως αυτός του Bezos είναι καλός, επειδή σας αναγκάζει να επαναξιολογήσετε τις πολιτικές των συναντήσεών σας. Πάρα πολλές συναντήσεις είναι αντιπαραγωγικές λόγω των διογκωμένων λιστών των συμμετεχόντων. Αλλά αν σκεφτείτε τη λίστα προσκεκλημένων εκ των προτέρων και βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δικαιολογήσετε τον λόγο συμμετοχής κάθε ατόμου, οι συναντήσεις σας θα μεταμορφωθούν. Εγγυημένη παραγωγικότητα.

Με λίγα λόγια, οι δύο πίτσες είναι η ποσότητα που πρέπει να φτάσει για τους ανθρώπους στο meeting σου. Έτσι θα ξέρεις πόσους πρέπει να καλέσεις και να μιλήσετε σοβαρά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved