Assosiated Press Warren Buffett: Η στρατηγική για να κάνεις πράξη τα όνειρά σου

Το κόλπο που τον έκανε δισεκατομμυριούχο είναι πιο απλό απ’ όσο νόμιζες.

Με περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του, ο Warren Buffett κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως από όλους τους επενδυτές του 20ου αιώνα, ο Buffett ήταν ο πιο επιτυχημένος.

Δεδομένης της επιτυχίας του, είναι λογικό ότι ο Buffett κατανοεί άριστα πώς να περνά τον χρόνο του κάθε μέρα. Για την ακρίβεια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι διαχειρίζεται τον χρόνο του καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Μάλιστα μία ιστορία που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τον James Clear, συγγραφέα που ειδικεύεται στη λήψη αποφάσεων και τη συνεχή βελτίωση, αναφέρεται στην απλή στρατηγική 3 βημάτων που χρησιμοποιεί ο Warren Buffett για την αύξηση της παραγωγικότητας.

 

 

Η ιστορία του Mike Flint

Ο Mike Flint ήταν ο προσωπικός πιλότος του Buffett για 10 χρόνια. Σύμφωνα με τον Flint, μία μέρα μιλούσε με τον Buffett για τις προτεραιότητες της καριέρας του. Τότε το αφεντικό του ζήτησε να κάνει το τεστ των 3 βημάτων.

 

Ο Elon Musk αγόρασε το 9,2% του Twitter και μάλλον αυτό είναι μόνο η αρχή

Ο Flint ανέφερε ότι θα ξεκινούσε να εργάζεται για τους 5 καλύτερους στόχους του αμέσως. Και τότε ήταν που ο Buffett τον ρώτησε για τη δεύτερη λίστα. «Και τι γίνεται με τους στόχους που δεν κύκλωσες;».

Ο Flint απάντησε: «Λοιπόν οι 5 κορυφαίοι είναι ο κύριος στόχος μου, αλλά οι άλλοι 20 έρχονται αμέσως μετά. Εξακολουθούν να είναι σημαντικοί, γι’ αυτό θα τους δουλέψω κατά διαστήματα και όποτε το κρίνω κατάλληλο. Δεν είναι τόσο επίγουσες αλλά εξακολουθώ να σχεδιάζω να τους αφιερώσω λίγο χρόνο».

Στην οποία ο Buffett απάντησε, «Όχι. Λάθος κατάλαβες, Mike. Ό,τι δεν κύκλωσες απλώς έγινε η λίστα Αποφυγής με Όλο το Κόστος. Ό,τι κι αν γίνει, αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να τραβήξουν την προσοχή σου μέχρι να πετύχεις τα 5 κορυφαία».

 

 

Η Δύναμη της Εξάλειψης

Πιστεύω στον μινιμαλισμό και την απλότητα. Μου αρέσει να ξεφορτώνομαι τα περιττά πράγματα. Νομίζω ότι η εξάλειψη είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και να σε κάνει να είσαι ευγνώμων για όλα έχεις. Το να απαλλαγείς από τα αδιάφορα αντικείμενα και αποφάσεις είναι σχετικά εύκολο. Το δύσκολο είναι να εξαλείψεις πράγματα που σ’ ενδιαφέρουν. Κάθε συμπεριφορά έχει ένα κόστος. Ακόμη και οι ουδέτερες συμπεριφορές δεν είναι πραγματικά ουδέτερες. Καταλαμβάνουν χρόνο, ενέργεια και χώρο που θα μπορούσαν να διαθετούν σε πιο σημαντικά καθήκοντα. Συχνά κινούμαστε αντί να αναλαμβάνουμε δράση.

Γι’ αυτό η στρατηγική του Buffett είναι ιδιαίτερα λαμπρή. Το να ξοδεύεις χρόνο σε δευτερεύουσες προτεραιότητες είναι ο λόγος που έχετε 20 μισοτελειωμένα έργα αντί για 5 ολοκληρωμένα.

Ανάγκασε τον εαυτό σου να επικεντρωθεί.

Οι πιο επικίνδυνοι περισπασμοί είναι αυτοί που αγαπάς αλλά δεν σ΄ αγαπούν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved