Περνάς καλά στα «κρυφά» με τον εαυτό σου στη δουλειά;

Δεν μιλάμε με γρίφους, απλά μας αρέσουν οι έρευνες που αποθεώνουν τον αυνανισμό στο γραφείο. Εσένα ποια η θέση σου;

Θέλω να το κάνεις εικόνα. Είσαι στο γραφείο μια μέρα ηλιόλουστη. Η παραγωγικότητά σου έχει φτάσει στο ζενίθ, η επιτυχία μοιάζει δεδομένη, η απόδοσή σου σηκώνει προαγωγή, πριμ με ανταμοιβή bitcoin και μετοχές στην εταιρία, σε έχει τσεκάρει και η hot συνάδελφος από το δίπλα γραφείο κλείνοντάς σου το μάτι. Γενικώς όλα σου πάνε πρίμα.

Ξάφνου βγαίνει ο διευθυντής σου από το γραφείο, έρχεται κατάμουτρα, το περπάτημά του σε προδιαθέτει ότι μια μεγάλη ανακοίνωση πλησιάζει από πλευράς του, ορθώνει το ανάστημά του και στο φωνάζει κατάμουτρα:

«Αγόρι μου τον παίζεις;»

-Προφανώς και τον παίζω, του απαντάς με ύφος σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Εκείνος πάλι την ώρα που όλοι περιμένουν έκρηξη ξεφουρνίζει την ατάκα που οριζοντιώνει τους πάντες:

«Μπράβο αγόρι μου, συνέχισε να τον παίζεις και θα φτάσεις ψηλά» και επιστρέφει με ικανοποίηση στο γραφείο του. Πόσες πιθανότητες λες να συγκεντρώνει η συγκεκριμένη σκηνή στη ζωή μας; Θα σου απαντήσω πριν καν σκεφτείς την απάντηση. Ποτέ των ποτών. Όσο πιθανό είναι να σε προσλάβει κάποιος αν μιλήσεις όπως ο Ted στο αφεντικό του.

 

 

Αν είναι έτσι βέβαια, τι πρόβλημα έχει ο καθηγητής ψυχολογίας του πανεπιστημίου Trent του Nottingham, Mark Sergeant ο οποίος ενθαρρύνει τον κόσμο να αυνανίζεται προκειμένου να είναι παραγωγικός στην εργασία του;

 

Πώς είπατε;

Στο πρώτο μεγάλο σοκ στην περίοδο της προπαίδευσης στο στρατό, όλοι φοβόμασταν ότι το δύσκολο ήταν να κάνουμε την ανάγκη μας σε κοινή τουαλέτα ωστόσο στην πορεία αυτό απεδείχθη ότι ήταν η απόλυτη ουτοπία. Ή μάλλον το ξεκάθαρο ζέσταμα που θα μας προετοίμαζε για την πραγματική «δυσκοιλιότητα» για όσο διάστημα βρισκόμασταν παρέα με 600-800 άτομα του ίδιου φύλου, την ώρα που πασχίζαμε να θυμηθούμε πώς είναι η όψη ενός θηλυκού. Τι μας έμενε τότε; Ο τίμιος αυνανισμός παρέα με τη σκέψη, κάνα τσοντοπεριοδικό, άντε καμιά εικόνα από το ίντερνετ εφόσον είχαμε καταφέρει να περάσουμε κινητό από τον έλεγχο. Το πρόβλημα όμως ήταν το αν θα το έκανες σε κάποιο σημείο που να μην σε πάρουν χαμπάρι. Στην τουαλέτα δηλαδή ή κάτω από κάνα σεντόνι αργά το βράδυ υπό το φόβο ότι όλο και κάποιο αφτί θα ακούσει το τρίξιμο του ράντζου ή το πάπλωμα που πηγαίνει πάνω κάτω.

Όποιος άντεξε εκείνες τις μέρες χωρίς την αγαπημένη κίνηση που αποθεώνει την παλάμη είναι μεγάλος ήρωας. Σύμφωνα πάντως με την έρευνα που μιλήσαμε παραπάνω, ο αυνανισμός δεν έχει να κάνει μόνο με προσωρινό ενθουσιασμό, ξύπνημα ή χαλάρωμα, αλλά ως η απόλυτη ευκαιρία να ξελαμπικάρεις από την πίεση της δουλειάς και να σε κάνει παραγωγικότερο.

Ο Jim Levenstein ας πούμε από το American Pie δεν έγινε επιτυχημένος στη δουλειά του;

 

 

Ο αυνανισμός είναι το νέο «τσιγάρο στη δουλειά»

Και μόνο που το λέω έτσι ακούγεται ανατριχιαστικό, ωστόσο αν ισχύουν οι έρευνες στις ΗΠΑ ότι το 39% των εργαζόμενων σε εταιρίες αυνανίζονται στη δουλειά, τότε μάλλον κάτι έχει αλλάξει. Άλλωστε δεν έχει περάσει καιρός από τότε που η Erika Lust (σκηνοθέτης ροζ ταινιών) έδινε μέσα στη μέρα δικαίωμα 30 λεπτών στους εργαζόμενούς της να κάνουν διάλειμμα προκειμένου να αυνανιστούν, κάτι που δεδομένα έχει περάσει από το μυαλό αρκετών εργαζομένων οι οποίοι μάλιστα το κάνουν καθημερινά στα κρυφά στον εργασιακό τους χώρο.

Άλλωστε πού το κακό; Μια ανάγκη είναι και αυτή, σε ένα χώρο άλλωστε που οι τριβές με γυναίκες συναδέλφους συχνά πυκνά ανεβάζουν την λίμπιντο και μας προκαλούν «γαργάλιμα» στην αγαπημένη μας περιοχή. Αν είναι λοιπόν να υποφέρεις μέχρι να φτάσεις στο σπίτι, καλύτερα καν’ το στο γραφείο να έχεις και κάποιο όφελος στην απόδοσή σου, όπως λέει και ο Matthew McConaughey στο «Wolf of Wall Street» (στο 3:45 του βίντεο). Ή έστω κάνε μια χάρη στον προστάτη σου.

 

 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ατάκα διεθυντή μου -αυτή είναι αληθινή ατάκα- που με κατηγορούσε όταν έκανα την ανάγκη (νο.2) στη δουλειά. Τα λόγια του ήταν:

«Τόσα χρόνια μόνο μια φορά χρειάστηκε να κάνω την σκληρή ανάγκη μου στο γραφείο. Τον έχω παίξει πολλές φορές, αλλά το άλλο μόνο μία».

Στην τελική ρε παιδιά κάνουμε κάτι καλό για μας τους ίδιους και ας μην είμαστε στο γραφείο. Δεν ξέρω αν μια μέρα θα πάρουμε πριμ για να αυνανιζόμαστε στη δουλειά, ωστόσο αν νιώθεις πως θες να κάνεις κάτι για να ξεφύγεις, σου γυάλισε η hot συνάδελφος ή απλώς θες να κάνεις ένα διάλειμμα, επιχείρησέ το απλά χωρίς να αφήσεις ίχνη. Στην τελική στις καθαρές τουαλέτες τις δουλειάς σου θα είσαι, εκτός και αν είσαι εφοριακός ή καθηγητής σε Eλληνικό Πανεπιστήμιο. Εκεί πήγαινε καλύτερα σε καμιά κοντινή καφετέρια.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved