Βάλε στόχο για τη νέα χρονιά να έχεις έναν ποιοτικότερο ύπνο.

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι οι 8 ώρες ύπνου τη νύχτα είναι οι βέλτιστες, οπότε γιατί τόσο λίγοι από εμάς το βρίσκουμε αδύνατο να το πετύχουμε;

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ δούλευε όλη τη νύχτα, αλλά συχνά κοιμόταν για πέντε ή έξι ώρες, ξυπνούσε αργά και έφτανε τις 8 ώρες με έναν δίωρο υπνάκο το μεσημέρι.

Επενδύστε στο κρεβάτι και το στρώμα σας

Εάν ξοδεύετε το ένα τρίτο της ζωής σας στον ύπνο, αξίζει να το κάνετε σωστά και να το κάνετε άνετα. Μια πρόσφατη μελέτη που εξέτασε τα οφέλη ενός νέου στρώματος για 28 ημέρες αποκάλυψε ότι μείωσε τον πόνο στην πλάτη κατά 57%, τον πόνο στους ώμους κατά 60% και τη δυσκαμψία της πλάτης κατά 59%. Βελτίωσε επίσης την ποιότητα του ύπνου κατά 60%.

 

 

Αναπτύξτε μια υγιεινή ρουτίνα

Το σώμα σας έχει ένα ενσωματωμένο ρολόι που ονομάζεται κιρκάδιος ρυθμός, το οποίο ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης και επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 24 ώρες. Το να μπείτε σε μια τακτική ρουτίνα αφύπνισης και ύπνου είναι απαραίτητο για να επιτρέψετε στον κιρκάδιο ρυθμό σας να κάνει reset. Μετά από μερικές εβδομάδες κανονικών ωρών ύπνου και αφύπνισης, μπορεί να μην χρειάζεστε καν ξυπνητήρι, καθώς το σώμα σας θα σας ξυπνήσει φυσικά.

 

 
 

Ο ύπνος δεν μπορεί να είναι βιαστικός

Όσο περισσότερο το σκέφτεστε, τόσο πιο απρόσιτο γίνεται. Όπως πολλά πράγματα, αυτό ισχύει για τον ύπνο. Μια ήρεμη, αργή ρουτίνα είναι σημαντική για έναν υγιή βραδινό ύπνο. Εάν πάτε για ύπνο βιαστικά, είναι πιθανό να είστε ανήσυχοι, να κοιμάστε ρηχά και με σωματική πίεση και τελικά να μην επωφεληθείτε από τον ύπνο σας τόσο όσο αν είχατε πάει για ύπνο νιώθοντας χαλαροί.

Χαλαρώστε πριν τον ύπνο

Η επένδυση σε μια χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον ύπνο θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και πιο βαθιά, σύμφωνα με μελέτες. «Η ώρα πριν τον ύπνο είναι στην πραγματικότητα πολύ σημαντικό μέρος της ρουτίνας ύπνου μας», λέει η Dr Rebecca Robbins, σύμβουλος ύπνου του Savoir Beds και συγγραφέας του βιβλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις «Sleep for Success».

 

 
 

Φορτίστε με έναν υπνάκο

Συχνά νιώθουμε κουρασμένοι μετά το μεσημεριανό γεύμα καθώς η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει μετά το φαγητό. Εάν εργάζεστε από το σπίτι και το κρεβάτι σας βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο, δοκιμάστε να ανακαλύψετε τον εσωτερικό σας Τσόρτσιλ με έναν υπνάκο για αναζωογόνηση αντί να πιείτε άλλον έναν καφέ.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved