Ζηλεύεις σαν τρελός τους πρώην της; Μόνο έτσι θα το αντιμετωπίσεις

Μερικά tips για εσένα που είσαι λίγο παραπάνω ζηλιάρης.

Ναι σίγουρα, η ζήλια είναι πολύ άβολο πράγμα και μπορεί να είναι αιτία να διαλυθούν σπίτια, σχέσεις ακόμη και καλές φιλίες χρόνων. Αν μπορείς να κοντρολάρεις λίγο τη ζήλια σου αυτό είναι καλό, αν όμως είσαι από εκείνους που δεν μπορούν με τίποτα να κρύψουν το θηρίο, ε τότε πρέπει να διαβάσεις αυτό το άρθρο σίγουρα.

Τι γίνεται με τη ζήλια μου; Γιατί γίνομαι έτσι;

Γνωριστήκατε, καταλάβατε ότι αρέσετε ο ένας στον άλλο, ήρθατε πιο κοντά και τελικά καταλήξατε μαζί. Πολύ ωραία. Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα μπρο μου. Τώρα θα μάθεις πως να διαχειρίζεσαι λίγο τα ψυχολογικά σου.

 

 
 

Γιατί είμαι ζηλιαρόγατος;

Όσο όμως αρχίσατε να γνωρίζεστε καλύτερα, στη συζήτηση μπήκαν αναπόφευκτα οι προηγούμενες σχέσεις σας, και ενώ εκείνη έδειξε να ενδιαφέρεται για το παρελθόν σου και ρωτούσε για τις πρώην σου, εσύ στο άκουσμα του πρώην της ένιωσες έναν ανεξήγητο θυμό και μια έντονη ζήλια. Γιατί συμβαίνει αυτό; Σίγουρα ο χαρακτήρας σου είναι αυτό που λέει ο λαός, ζηλιαρόγατος φουλ.

Όλοι οι σύμβουλοι σχέσεων εκεί έξω έχουν μία απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα: «Γιατί ενοχλούμαι από τις προηγούμενες σχέσεις της κοπέλας μου και το σεξουαλικό της παρελθόν και πώς μπορώ να το ξεπεράσω»;

 

 
 

Η εξήγηση...

Η πολύ απλή εξήγηση στο γιατί σε ενοχλούν οι πρώην της είναι γιατί είσαι άνθρωπος, και μάλιστα ένας άνθρωπος που του αρέσει πολύ η κοπέλα του και δεν θέλει ούτε για πλάκα να οραματίζεται κάποιον άλλο μαζί της ή κοντά της. Με λίγα λόγια δεν έχεις τίποτα το παράξενο φίλε μου, είσαι απόλυτα φυσιολογικός και δεν πρέπει να σκας. Σίγουρα πρέπει να βάλεις λίγο όριο στον εαυτό σου και να μην αφήσεις τη ζήλια σου να σου χαλάσει τη σχέση.

Γιατί οι άντρες δεν θέλουν να ακούν για πρώην ενώ οι γυναίκες θέλουν;

Παρ’όλο που πολλές, αν όχι όλες βιώνουν ακριβώς τα ίδια συναισθήματα σε ό,τι αφορά στις γυναίκες που είχαν υπάρξει στη ζωή των συντρόφων τους, υπάρχει μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα διαφορά: Ο άντρας δε θέλει να ξέρει απολύτως τίποτα σχετικά με τους πρώην της κοπέλας του, ενώ οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να μάθουν τα πάντα για τις σχέσεις των συντρόφων τους. Γιατί; Επειδή έτσι αισθάνονται ότι γνωρίζονται καλύτερα και απελευθερώνεται η ένταση που υπάρχει στην αρχή της σχέσης.

 

 
 

Έτσι είναι η φύση της γυναίκας και του άντρα. Η γυναίκα αναλύει σαν τρελή και ο άντρας θέλει να προσφέρει στη γυναίκα.

Εκείνη θέλει να μάθει τι πήγε στραβά κι αν οι εμπειρίες σε άλλαξαν σαν άνθρωπο, αν έχεις ξεπεράσει πλήρως την πρώην σου και αν έχει μείνει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να τα ξαναβρείτε. Όχι, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι παράλογο και όλα βρίσκονται εκεί που θα έπρεπε να είναι. Οπότε αν αισθάνεσαι πως δεν θέλεις να ακούς τίποτα για τον πρώην της τότε είσαι μια χαρά.

Γιατί οι γυναίκες είναι έτσι και οι άντρες αλλιώς;

Οι ερωτήσεις και οι πληροφορίες που λαμβάνει η γυναίκα είναι καθοριστικές στο να καταλάβει αν αυτό που έχετε σαν ζευγάρι είναι καλύτερο από αυτό που είχες με την πρώην σου, βοηθώντας τη να μειώσει το συναίσθημα της ζήλιας και να την κάνει να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια. Το φέρσιμο μιας γυναίκας, συνήθως, είναι απόλυτα στρατηγικό ενώ του άντρα είναι εντελώς αυθόρμητο.

 

 

Ίσως λοιπόν ο τρόπος με τον οποίο εκείνη διαχειρίζεται τις πληροφορίες για τις πρώην σου θα μπορούσε να σου μάθει το πώς να χειριστείς και εσύ το δικό της παρελθόν. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να αισθάνεσαι ζήλια για τον πρώην της ακριβώς επειδή δεν ξέρεις αρκετά για εκείνον και τη σχέση τους; Σκέψου το λίγο...είναι απλό.

Πώς θα διώξεις τη ζήλια; Μα με τη λογική και μόνο!

Ξεκίνα να κάνεις ήρεμες ερωτήσεις, όχι επιθετικές και ανακριτικές. Μπορείς να την ρωτήσεις για ποιον λόγο έληξε η τελευταία της σχέση ή αν ακόμα μιλάει με τον πρώην της, άφησε την να μιλήσει ελεύθερα άκουσε προσεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα ηρεμήσεις και θα ζηλεύεις λιγότερο, αλλά θα κάνεις και τη σχέση σας ακόμα πιο δυνατή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved