Assosiated Press Οι 10 ασυνήθιστες αρετές ενός Alpha Male

Στο άκουσμα του χαρακτηρισμού Alpha Male σου έρχεται στο νου ένας σκληροτράχηλος μυώδης τύπος που σκοτώνει μόνο με τη ματιά του; 

Στο πέρασμα των αιώνων καμία έννοια δεν έμεινε αναλλοίωτη, πόσο μάλλον αυτή της αρρενωπότητας και όλων των επιμέρους στοιχείων που την ορίζουν ως σύνολο αρετών. Μέσα στον κυκεώνα των αλλαγών δεν μάθαμε μόνο τον επαναπροσδιορισμό της αρρενωπότητας, αλλά μάθαμε και ότι υπάρχουν πολλές μορφές αυτής, άλλες καλές και άλλες κακές.

Στην προσπάθεια να ξεχωρίσουμε τις καλές από τις κακές, να αγκαλιάσουμε τις καλές και να εξοστρακισουμε τις κακές, συνειδητοποιούμε ότι μερικές φορές τα όρια μεταξύ τους συγχέονται. Άλλες φορές συνειδητά και άλλες ασυνείδητα. Ο καλύτερος τρόπος για να ξετυλίξουμε αυτό το κουβάρι είναι να ξεκινήσουμε από τα βασικά που φυσικά είναι ο ορισμός του alpha male.

 

 

Εδώ βρίσκεται και η μεγαλύτερη παρανόηση μιας όλοι έχουν κι από ένα μοτίβο που πρέπει να υπακούει ο alpha male. Το πραγματικά αστείο είναι ότι πολλές φορές η παρανόηση για το το είναι στην πραγματικότητα ο alpha male είναι ακριβώς η ίδια, τόσο για όσους τον φέρουν ως τίτλο τιμής, αλλά και για όσους το χρησιμοποιούν ως μειωτικό χαρακτηρισμό. Τώρα αμέσως θα το κάνουμε ταληράκια για να πάψουν οι παρεξηγήσεις.

Τελικά οι γυναίκες σε θέλουν μυώδη ή λεπτό και γραμμωμένο;

Ο alpha male, κόντρα σε όσα πιστεύουν πολλοί και πολλές, δεν είναι κάποιος σπηλαιάνθρωπος. Δεν είναι κάποιος που σπάει στο ξύλο ό,τι βρει μπροστά του μετά από roid rage. Γενικά η ματσό εμφάνιση και οι τρόποι όχι μόνο δεν είναι χαρακτηριστικά ενός alpha male, αλλά βρίσκονται στους αντίποδες της συμπεριφοράς του. Alpha male πάνω από όλα σημαίνει να πρωτεύεις και να είσαι καλύτερος σε όλα.

 

 

Η τοξική αρρενωπότητα που απορρέει από τη διαστρεβλωμένη εικόνα του alpha male, είναι στην καλύτερη περίπτωση μια ανώριμη συμπεριφορά, όταν αυτή απαντάται σε νεαρές ηλικίες. Αν αυτή συνεχίσει να εμφανίζεται, τότε όχι απλά δεν έχει καμία σχέση με το alpha male, αλλά έρχεται να κρύψει, με αποτυχημένο τρόπο ανασφάλειες και τρωτότητες τις οποίες μόνο μεγαλώνει στην πάροδο του χρόνου. 

 

 

Τα 10 στοιχεία ενός πραγματικού alpha male τα οποία παρατίθενται στις φωτογραφίες δεν έχουν να κάνουν με καμία επιθετική ή βίαιη συμπεριφορά. Ο alpha male είναι ευαίσθητος εκεί που πρέπει, δείχνει συμπάθεια, είναι προστατευτικός και φυσικά δεν είναι αγροίκος. Ίσως δεις με έκπληξη κάποια από τα στοιχεία, αφού η διαστρεβλωμένη εικόνα που κυριαρχεί τις τοξικές αντιπαραθέσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα εμφανίζει ως αδυναμίες. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι. 

 

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved