Δώσε στη grooming ιεροτελεστία σου μια πιο eco-friendly διάσταση

 Θα σου αφηγηθώ τα περιστατικά που με οδήγησαν σε έναν πιο βιώσιμο και ευσυνείδητο τρόπο ζωής, καθώς και τις μικρές αλλαγές στο σπίτι, οι οποίες χάρισαν στην καθιερωμένη «ιεροτελεστία» του grooming μου μία πιο eco-friendly διάσταση.

Αν υπάρχει ένα ορόσημο στη ζωή κάθε άντρα, αυτό είναι σίγουρα η στιγμή που στέκεται με θάρρος μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου, έτοιμος να πραγματοποιήσει το πρώτο του ξύρισμα. Ειλικρινά, όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το πρωινό προς τα τέλη της Β’ Λυκείου. Πραγματοποιώντας δειλές, διστακτικές κινήσεις και έχοντας τα μάτια μου διαρκώς καρφωμένα στο είδωλό μου, άρχισα να γλιστράω το ξυράφι στο αριστερό μάγουλo, προσπαθώντας να μιμηθώ τον επιδέξιο τρόπο με τον οποίο έβλεπα τους άντρες στην οικογένειά μου να ξυρίζονται.

Έχουν περάσει περίπου δεκαπέντε χρόνια από αυτήν την εφηβική ανάμνηση και σήμερα, μπορώ να πω πως το ξύρισμα αποτελεί την πιο απολαυστική «ιεροτελεστία» της εβδομάδας, μία συνήθεια που μου επιτρέπει να πατάω για λίγο «pause» στο απαιτητικό μου πρόγραμμα, για να αφιερώσω χρόνο στον εαυτό μου και την προσωπική μου περιποίηση. Αυτό που δεν περίμενα, βέβαια, ήταν πως πραγματοποιώντας μερικές μικρές αλλαγές στο σπίτι και αναβαθμίζοντας μία συνήθεια που ακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια, θα συμμετείχα στην προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργώντας έναν θετικό αντίκτυπο για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Παρακάτω, λοιπόν, θα σου αφηγηθώ τα περιστατικά που με οδήγησαν σε έναν πιο βιώσιμο και ευσυνείδητο τρόπο ζωής, καθώς και τις μικρές αλλαγές στο σπίτι, οι οποίες χάρισαν στην καθιερωμένη «ιεροτελεστία» του grooming μου μία πιο eco-friendly διάσταση.

Πώς μία μπαταρία μπάνιου έγινε η αφορμή να βελτιώσω τον τρόπο ζωής μου

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρω πως για πολλά χρόνια, ήμουν και εγώ ένας από εκείνους τους άντρες που έμπαιναν το πρωί στο μπάνιο για να ξυριστούν και προκαλούσαν… πλημμύρα στον χώρο. Τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, το νερό της βρύσης έτρεχε ασταμάτητα, ενώ όταν ήθελα να ξεπλύνω το πρόσωπό μου για να απομακρύνω τις τρίχες και τον αφρό, εκτόξευα μεγάλες ποσότητες ζεστού νερού προς κάθε κατεύθυνση.

Ευτυχώς, όλα άλλαξαν όταν συγκατοίκησα με τη Μαρία, η οποία βλέποντας πόσο αλόγιστα σπαταλούσα το νερό, άσκησε «βέτο». Αφού μου εξήγησε ότι είναι αδιανόητο κάθε φορά που ξυρίζομαι να γεμίζω με νερά το μπάνιο, όταν μόνο το 3% της παγκόσμιας ποσότητας νερού είναι φρέσκο, μου πρότεινε να προσθέσουμε στον νιπτήρα του μπάνιου μία καινοτόμα μπαταρία νιπτήρα, η οποία διαθέτει ειδικό μηχανισμό που διατηρεί τη ροή του νερού σε ικανοποιητικά επίπεδα, εξοικονομώντας νερό και ενέργεια κάθε φορά που ανοίγουμε τη βρύση.

Κι όμως, αυτή η μικρή αλλαγή στο μπάνιο του σπιτιού μας, στάθηκε η αφορμή να δω τα πράγματα από μία άλλη οπτική και να αρχίσω να αναζητώ τρόπους που θα μου εξασφάλιζαν μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα. Κάπως έτσι, ανακάλυψα και τον οδηγό για μία βιώσιμη ζωή στο σπίτι της ΙΚΕΑ, από τον οποίο ξεσήκωσα πρωτότυπες ιδέες που με βοήθησαν να μειώσω ακόμη περισσότερο το περιβαλλοντικό μου αποτύπωμα.

Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο περιβάλλον που μας εμπνέει να συνεχίσουμε την προσπάθεια

Το επόμενο πρωί έπειτα από το βράδυ που βάλαμε τη νέα μπαταρία στον νιπτήρα του μπάνιου μας, εγώ και η Μαρία καλωσορίσαμε μία καινούργια, καλύτερη μέρα, η οποία ξεκινούσε από το σπίτι μας. Διότι μαζί με το μπάνιο είχε βελτιωθεί πλέον και η αντίληψή μου σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Βλέπεις, μέχρι τότε πίστευα πως για να αποκτήσω μία καθημερινότητα που θα ωφελούσε τον πλανήτη, θα χρειαζόταν να κάνω εκπτώσεις στον τρόπο ζωής που είχα συνηθίσει, να στερηθώ ανέσεις και ευκολίες που θεωρούσα δεδομένες.

Όπως φαντάζεσαι, διαψεύστηκα απόλυτα, αφού όχι μόνο δεν χρειάστηκε να στερηθώ κάτι, αλλά στην προσπάθειά μου να μειώσω το οικολογικό μου αποτύπωμα, ανακάλυψα βιώσιμες εναλλακτικές που μου εξασφάλισαν μία καλύτερη καθημερινότητα. Φυσικά, μία από αυτές τις εναλλακτικές είναι και οι πετσέτες που χρησιμοποιώ για την «ιεροτελεστία» του ξυρίσματος. Πρόκειται για ένα πολύ απαλό και ανθεκτικό σετ από πετσέτες εξαιρετικής ποιότητας, από 100% βαμβάκι από βιώσιμες πηγές, το οποίο έχει καλλιεργηθεί με λιγότερο νερό, λιγότερα χημικά λιπάσματα και λιγότερα εντομοκτόνα.

Με αυτόν τον τρόπο, ξέρω πως επιλέγοντας για το σπίτι μου προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί από eco-friendly υλικά, διαμορφώνω ένα βιώσιμο περιβάλλον και μία καθημερινότητα που με εμπνέει και με παρακινεί καθημερινά να συνεχίζω να προσπαθώ για έναν καλύτερο κόσμο, συμβάλλοντας όπως μπορώ στην προστασία του περιβάλλοντος. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως και η ΙΚΕΑ ακολουθεί την ίδια πρακτική, αφού στοχεύει μέχρι το 2030 όλα της τα προϊόντα να βασίζονται σε ανακυκλωμένα ή ανανεώσιμα υλικά. 

Πραγματοποίησε μικρές αλλαγές στο σπίτι που έχουν ένα μικρό αλλά σημαντικό αντίκτυπο

Είμαι σίγουρος πως διαβάζοντας την ιστορία μου, έχεις αρχίσει να φλερτάρεις έντονα με την ιδέα να βελτιώσεις την «ιεροτελεστία» ξυρίσματος που ακολουθείς και συγχρόνως, να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα βιώσιμο περιβάλλον. Αν έχεις δεύτερες σκέψεις που σε κάνουν να διστάζεις, να θυμάσαι πως δεν χρειάζεται να δώσεις μεγάλες υποσχέσεις στον εαυτό σου, ούτε να στερηθείς τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν πιο απολαυστική, εύκολη και γρήγορη τη ρουτίνα περιποίησής σου.

Διότι για να υποδεχθείς σύντομα μία καινούργια, καλύτερη μέρα, η οποία θα ξεκινάει από το σπίτι σου, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να επενδύσεις στους κατάλληλους «συμμάχους». Ακριβώς για αυτό, μην παραλείψεις να ρίξεις μία ματιά στον οδηγό για μία βιώσιμη ζωή στο σπίτι της ΙΚΕΑ, καθώς εκεί θα βρεις ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις, για να δώσεις στη grooming ιεροτελεστία, αλλά και την καθημερινότητά σου μια πιο eco-friendly διάσταση.

#IKEAviosimotita #KalyteriZoi #ikeagreece #zoumemazi

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved