Ένα περίεργο φαινόμενο που συμβαίνει με όλους και αυτή η έρευνα εξηγεί το λόγο.

Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει συχνά και όλοι μας το έχουμε κάνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είναι κάτι που μοιάζει κάπως αστείο αλλά εμείς οι άντρες το κάνουμε και μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε κιόλας.

Τώρα ακόμη και οι επιστήμονες ασχολούνται με αυτό το φαινόμενο. Ναι είναι αλήθεια, έγινε μία ολόκληρη έρευνα για αυτό το ζήτημα και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα ήρθε στον φως.

Πώς έγινε όμως τελικά αυτή η παράξενη έρευνα για αυτό το παράξενο πράγμα που κάνουμε σαν άντρες;

Το δείγμα της έρευνας αποτελείτο από 40 άτομα (20 άντρες και 20 γυναίκες) που δοκίμασαν να πετύχουν τέσσερις διαφορετικούς τόνους φωνής που υπονοούν: «σεξουαλικότητα», «υπεροχή», «εξυπνάδα» ή «εμπιστοσύνη».

 

 
 

Η διαδικασία είχε ως εξής: Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αλλάξουν τη φωνή τους απέναντι στους συνομιλητές τους (40 στον αριθμό) ώστε να πετύχουν μία από τις παραπάνω 4 τονικότητες.

Με το πέρας του χρόνου, οι τελευταίοι ήταν υποχρεωμένοι να εξηγήσουν σε ποιο βαθμό οι πρώτοι ήταν πειστικοί. Προηγουμένως, οι 40 επίδοξοι «καλοί χειριστές» της φωνής τους είχαν βιντεοσκοπήσει τον εαυτό τους να μιλά φυσιολογικά έτσι ώστε οι εκτιμητές να έχουν μέτρο σύγκρισης.

 

 
 

Η αντρική προσπάθεια για «σέξι» φωνή κρίθηκε από την έρευνα ως ανεπαρκής και ατελέσφορη. Οι άντρες θεωρήθηκαν παντελώς ανίκανοι να μανουβράρουν τη «σέξι» φωνή τους. Μάλιστα, πολύ από τους βαθμολογητές - κριτές θεώρησαν ότι η κανονική φωνή των συμμετεχόντων υπερείχε της «προσποιητής» σε σεξουαλικότητα.

Δες εδώ λεπτομέρειες που έδειξε η έρευνα:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved