Πώς θα κοιμηθείς σαν άνθρωπος μετά από ένα καβγά μαζί της;

Όταν έχει πέσει «χειροβομβίδα» στο σπίτι πώς να κοιμηθείτε στο ίδιο κρεβάτι ή και τον καναπέ; 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια διαφωνία αργά το βράδυ μεταξύ των ζευγαριών φαίνεται να είναι αναπόφευκτη. Όταν είστε εξαντλημένοι, η πιο μικρή διαφωνία, ακόμη και για το ποιο προστατευτικό στρώματος να πάρετε, μπορεί να εξελιχθεί σε καβγά. Πριν το καταλάβετε, είναι 1 τα ξημερώματα κι εσείς είστε χάλια από τον τσακωμό.

Δες εδώ κάποιες καλές συμβουλές: 

 

 

Ποια είναι η έρευνα;

Σύμφωνα με μια μελέτη του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την Υγεία του Εγκεφάλου, υποστηρίζεται η σημασία του επαρκούς ύπνου για τη διατήρηση μιας καλής λειτουργίας γνωστικής λειτουργίας αργότερα στη ζωή μας. Ένας ουσιαστικός παράγοντας για έναν καλό βραδινό ύπνο είναι η αποχή από καυγάδες τη νύχτα – κάτι που μπορεί να φαίνεται κάπως στην πραγματικότητα αρκετά δύσκολο.

 

 
 

Πότε είναι η πιο δύσκολη ώρα για καβγά;

Οι τσακωμοί μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά γύρω στο βράδυ λόγω εξάντλησης, και αυτό σας κάνει όλο και πιο συναισθηματικούς και λιγότερο διακριτικούς. Η διαφωνία ανεβάζει τα επίπεδα διέγερσής σας, ανεξάρτητα από το αν θα αντιδράσετε άσχημα ή θα ξεσπάσετε. Οποιαδήποτε από τις αντιδράσεις πιθανότατα θα σας κρατήσει σε εγρήγορση, ανεβάζοντας τον καρδιακό σας παλμό.

Τι γίνεται στο σώμα σου μετά τον τσακωμό σας;

Η αύξηση της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης που εκκρίνει το σώμα σας όταν αρχίζετε να τσακώνεστε θα σας εμποδίσει να περάσετε μια ήσυχη νύχτα. Μπορεί να καταλήξετε σε έναν κύκλο εύρεσης ελαττωμάτων και επαναλαμβανόμενων σκέψεων που δυσκολεύουν τον ύπνο.

 

 
 

Τι δεν πρέπει να κάνεις αν μαλώσεις μαζί της τη νύχτα;

Προσπαθήστε να μην μπείτε στα σκεπάσματα κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας, προβλέψτε πότε μπορείτε να το συζητήσετε κατάλληλα. Θα σας επιτρέψει να κοιμάστε ήσυχοι στο πάπλωμά σας το βράδυ. Η πιο φυσική λύση είναι να μην φέρετε προβληματικά ζητήματα λίγο πριν πάτε για ύπνο. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι ένα πρόβλημα πιθανότατα θα εξελιχθεί σε διαμάχη, αποφασίστε να περιμένετε μέχρι την επόμενη μέρα για να το συζητήσετε, οπότε μπορείτε να το προσεγγίσετε με πιο ξεκάθαρο κεφάλι.

Δες εδώ μία αποδοτική στρατηγική για να μπορέσεις να κοιμηθείς μετά από έναν καβγά:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved