Ποιοι είναι οι αληθινοί λόγοι που εμείς οι άντρες φοβόμαστε τη δέσμευση;

Ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και μας ταλαιπωρεί.

Μήπως φοβάστε να δεσμευθείτε για κάτι επειδή νομίζετε πως ίσως χάσετε μια πολύ καλύτερη επιλογή που δεν έχετε ακόμη συμπεριλάβει στο σκεπτικό σας; Εμείς οι άντρες το κάνουμε αυτό η αλήθεια είναι και είναι κάτι που δυσκολεύει τις ζωές μας κατά πολύ.

Όλοι έχουμε ενεργήσει παρομοίως σε διάφορες πτυχές της ζωής μας και σε θέματα που ποικίλλουν ως προς τη σοβαρότητα. Η δέσμευση είναι κάτι που εμάς τους άντρες μας φοβίζει υπερβολικά, δεν αντέχουμε να σκεφτόμαστε πως δεν είμαστε όποτε το θελήσουμε ελεύθεροι.

Μία σχέση και ειδικά μόνιμη σχέση μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τα όνειρα μας. Φυσικά όλα αυτά είναι απλά μία ψευδαίσθηση που έχουμε όμως, κάτι δηλαδή που απλά μας κάνει πιο περίπλοκη τη ζωή μας τελικά.

 

 

Η δέσμευση σημαίνει ότι θα αφοσιωθείτε σε ένα συγκεκριμένο πράγμα. Η φοβία της δέσμευσης είναι ο φόβος των αποφάσεων. Φοβάστε να κάνετε το επόμενο βήμα και στέκεστε αδρανής. Δεν μπορείτε να φύγετε, ωστόσο δεν μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε κιόλας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χαλάνε οι σχέσεις μας.

 
 
 

Οι γυναίκες μπορεί να θέλουν δέσμευση αυτό όμως δεν σημαίνει πως εμείς θα είμαστε οι αιχμάλωτοι τους. Πρέπει να βλέπουμε τη σχέση σαν κάτι το συνεργατικό και το όμορφο και όχι σαν κάτι που γίνεται από αγγαρεία.

Σε μερικές περιπτώσεις, ο φόβος της δέσμευσης είναι η λαχτάρα της ελευθερίας. Ελευθερία, δηλαδή μη δέσμευση σε μια ατελή επιλογή, ελευθερία από έναν σύντροφο που δεν σας ταιριάζει. Ο φόβος αυτός μπορεί να κυμαίνεται από μια μικρή αβεβαιότητα μέχρι και μια τεράστια, γενικευμένη αμφιβολία. Εκεί όμως μπορεί ένας άντρας να μπερδευτεί και να κάνει ανομία. Εκεί είναι που χάνει το παιχνίδι του με τη σχέση. Εκεί είναι που όλα καταρρέουν.

 

 
 

Χρειάζεται λίγο σκέψη λογική και όχι πανικός. Το θέμα είναι να είμαστε καλά με τη σχέση μας και όχι να τρελαινόμαστε με ανόητες σκέψεις του τύπου δεν είμαι ελεύθερος.

Ποια είναι λοιπόν η ρίζα του φόβου της δέσμευσης; Οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν πρόκειται για αμιγώς ψυχολογική διαταραχή. Ωστόσο, μπορεί να προκληθεί από βαθιά, υποσυνείδητα ψυχολογικά ζητήματα.

Διάβασε παρακάτω γιατί φοβόμαστε πραγματικά τις σχέσεις μας: 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved