Τι πρέπει να κάνεις αν νιώθεις κι εσύ εξουθενωμένος το απόγευμα

Ειδικά αν είσαι από τους άτυχους που δουλειά τους παρεμβάλλεται σε αυτό που ιδανικά θα ήταν μια σιέστα.

Αν κάτι νοσταλγούμε πραγματικά από το σχολείο είναι το ωράριο. Έφευγες την ώρα που έπρεπε να για να πας να φας και να ξεκουραστείς. Αυτό το 09:00-17:00 είναι μεγάλο σκότωμα για τους περισσότερους. Δεν σχολάς ούτε πολύ αργά, αλλά ούτε και πολύ νωρίς. Δεν έχεις την πολυτέλεια του να πας από το σπίτι πρώτα να φρεσκαριστείς, αλλά δεν έχεις και τη yolo επιλογή του να βγεις με την αντροπαρέα αμέσως μετά για ένα ποτό. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι λίγο μετά το μεσημέρι η παραγωγικότητά σου πέφτει εκεί γύρω λίγο κάτω από τους -273 Cº.

 

 

Ξέρουμε ότι η μοναδική λύση που σου έρχεται στο μυαλό είναι ένας ακόμα καφές, και πράγματι αν δεν έχεις κάνει κατάχρηση από το πρωί μέχρι εκείνη την ώρα, θα σου δώσει ένα καλό boost. Τι γίνεται όμως όταν βλέπεις το απόγευμα να σε πλησιάζει σαν οδοστρωτήρας και ένας καφές ακόμα είναι ικανός να σε μετατρέψει σε American Psycho. Άρα πάμε στις άλλες λύσεις, εκείνες που θα κάνουν το απόγευμα στη δουλειά λίγο πιο υποφερτό και θα σου δώσουν ενέργεια και για τη συνέχεια, από μπύρες με φίλους μέχρι πολλά υποσχόμενα πρώτα ραντεβού.

Κοιμήσου επιτέλους

Όχι στο γραφείο, αλλά το βράδυ στο σπίτι. Όρισε μια συγκεκριμένη ώρα που πρέπει να ξυπνάς κάθε πρωί, αν είναι δυνατόν μείνει όσο πιο πιστός γίνεται στη σταθερή ώρα. Στη συνέχεια δες τι ώρα πρέπει να πέσεις για ύπνο για να έχεις ένα πλήρες οκτάωρο αδιατάρακτου ύπνου. Με την προηγούμενη περιγραφή εννοούμε ότι πριν πέσεις για ύπνο φρόντισε να μην έχεις πιει πολλά υγρά και ειδικά καφέ. Επίσης άσε τα μάτια σου να ξεκουραστούν για 20 λεπτά περίπου από οποιαδήποτε οθόνη πριν πέσεις για ύπνο. Ο καλός ύπνος το βράδυ είναι η ενέργειά σου τη μέρα.

 

 

Πώς είναι οι ορμόνες σου;

Δεν ξεμπέρδεψες με τις ορμόνες σου στην εφηβεία, ούτε αφορούν μόνο τις ενήλικες γυναίκες, μπορεί να αφορά κι εσένα. Είναι πιο δύσκολο για έναν άντρα να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με τις ορμόνες του γιατί δεν είναι τόσο σαφή τα σημάδια. Σε γενικές γραμμές μπορεί να έχεις παρατηρήσει μειωμένη λίμπιντο, γενικό αίσθημα υπνηλίας, απότομη αύξηση ή μείωση βάρους και διαταραχές στον ύπνο είναι τα πιο συνηθισμένα σημάδια. Δυστυχώς δεν μπορείς να μάθεις αν δεν πηγαίνει κάτι καλά με τις ορμόνες σου, παρά μόνο αν κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις. 

Μην πίνεις μόνο καφέ

Η ενυδάτωση δεν κάνει καλό μόνο στο δέρμα, όπως μπορεί να νομίζεις από τις διαφημίσεις καλλυντικών βλέπεις παντού. Εκτός από τον αναγκαίο καφέ που θα σε σηκώσει από το κρεβάτι το πρωί κι έναν ακόμα μέσα στη μέρα, χρειάζεσαι περίπου 3 λίτρα νερό κάθε μέρα. Η αφυδάτωση φέρνει μαζί της, μαζί με άλλα προβλήματα, και την κούραση. Χυμοί και άλλα υγρά μπορούν να βοηθήσουν κι αυτά, εφόσον είναι υψηλής θρεπτικής αξίας, όμως το νερό είναι αναντικατάστατο. Μια καλή λύση για να μην το ξεχνάς όσο δουλεύεις, είναι να έχεις δίπλα σου ένα θερμός με νερό.

 

 

Η ζάχαρη δεν σου προσφέρει τίποτα

Για την ακρίβεια σε χαντακώνει. Νιώθεις κι εσύ τον Μορφέα να σε καλεί στην αγκαλιά του μετά το πασχαλινό τραπέζι; Δεν είναι το αρνί που αναστήθηκε αλλά μάλλον το παράκανες. Το ίδιο συμβαίνει κάθε φορά που τρως μόνο υδατάνθρακες και ζάχαρη. Αν τρως περισσότερη πρωτεΐνη και καλά λιπαρά οξέα θα μπορέσεις να ελέγξεις καλύτερα τα επίπεδα της ενέργειάς σου. Θα προσπελάσεις εύκολα το εμπόδιο της απογευματινής ραστώνης και γενικά θα δεις σημαντική βελτίωση στην ποιότητα της ζωής σου. 

Σήκω από τον καναπέ

‘Εχεις ακούσει τη φράση ότι η φωτιά σβήνεται με φωτιά; Αυτό ισχύει και με την κούραση, φεύγει αν κάνεις κάτι κουραστικό. Ακόμα και 10 λεπτά περπάτημα είναι αυτό που χρειάζεται το καρδιαγγειακό σου για να «ζωντανέψει». Μια ήπιας μορφής άσκηση ρυθμίζει τις ορμόνες σου, ξελαμπικάρει το μυαλό σου που έχει γίνει πουρές από τα άχρηστα meeting και δυναμώνει, εκτός από την καρδιά σου, και το υπόλοιπο σώμα. Κάθε φορά που αισθάνεσαι πτώμα, σήκω και κάνε μια βόλτα.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved