Γιατί το καθιστικό σου δεν πρέπει απλώς να σε χαλαρώνει, αλλά να σε εμπνέει και να σε εκφράζει!

43 SHARES

Αν πριν από έναν χρόνο κάποιος μου ζητούσε να του μιλήσω για το σπίτι μου, θα έλεγα πως ήταν το προσωπικό μου βασίλειο, η φωλιά, το καταφύγιο μου, ένα περιβάλλον που δυσκολευόμουν να εγκαταλείψω φεύγοντας το πρωί για το γραφείο, ενώ το βράδυ δεν έβλεπα την ώρα να επιστρέψω σε αυτό, ειδικότερα έπειτα από μία απαιτητική ημέρα. Όλα αυτά τα χρόνια το σπίτι μου είχε φιλοξενήσει μερικές από τις πιο σημαντικές και «δυνατές» στιγμές της ζωής μου, ενώ ο τρόπος με τον οποίο ήταν διαμορφωμένο και διακοσμημένο, ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια, από την κουρτίνα του μπάνιου μέχρι τα ποτήρια του νερού, αποτελούσαν μικρές «πινελιές» που αποκάλυπταν στοιχεία του χαρακτήρα μου.

Όλα τα παραπάνω εξηγούν κάπως περιληπτικά και εύστοχα για ποιον λόγο η επίσκεψη του φίλου μου του Χρήστου την περασμένη εβδομάδα, με έβαλε σε σκέψεις. Για την ακρίβεια, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που σκεφτόμουν ήδη εδώ και καιρό, αλλά δεν ήθελα να παραδεχτώ: Ότι οι ατελείωτες ώρες που περνούσα στο σπίτι λόγω τηλεργασίας, σε συνδυασμό με τη μόνιμη ακαταστασία που με χαρακτηρίζει εν γένει, καθώς και κάποια ενοχλητικά μαύρα σημάδια στους τοίχους -τα οποία «έβγαζαν» μάτι- αλλά και «χτυπήματα» και μικροφθορές, είχαν μεταμορφώσει το καθιστικό μου σε ένα μέρος, το οποίο δεν με ενέπνεε, ούτε με βοηθούσε να χαλαρώνω.


«Καλά, τι σημάδια είναι αυτά; Αυτό είναι το σαλόνι που αράζαμε πέρυσι;», με ρώτησε ο φίλος μου, όταν του ζήτησα να κάτσουμε στον καναπέ για ένα gaming session. Και αυτές ακριβώς οι λέξεις ήταν που με οδήγησαν στο πλησιέστερο χρωματοπωλείο, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Χρήστου.

Βλέπεις, ανά διαστήματα είχα κάνει κάποιες προσπάθειες να βελτιώσω την ατμόσφαιρα του χώρου μου, μετακινώντας έπιπλα και κάνοντας ένα καλό ξεσκαρτάρισμα, ώσπου κατάλαβα πως η συγκεκριμένη περίπτωση χρειαζόταν μια πιο δραστική λύση. Και αυτή η λύση δεν ήταν άλλη από το να βάψω τους τοίχους μου. Αφού εξήγησα στον χρωματοπώλη της γειτονιάς μου το πρόβλημα που αντιμετώπιζα και του μίλησα για τα μαύρα στίγματα στους τοίχους μου και τις φθορές, λοιπόν, εκείνος μου πρότεινε να εμπιστευτώ το πλαστικό χρώμα κορυφαίας ποιότητας για εσωτερική χρήση, Vitex Classic καθώς, όπως μου είπε, «είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά», αφού είναι ασυναγώνιστο σε απόδοση και καλυπτικότητα.

Έτσι, επιστρέφοντας σπίτι κάλεσα ξανά τον Χρήστο να περάσει μία βόλτα… αυτή τη φορά για ενισχύσεις. Θα με βοηθούσε με την τελική επιλογή της απόχρωσης και φυσικά, θα έβαζε και ένα χεράκι με το βάψιμο του καθιστικού!


Πώς με το πλαστικό χρώμα Vitex Classic γύρισα σελίδα στην καθημερινότητά μου

Λίγες ώρες μετά, βρισκόμασταν και οι δύο καθισμένοι στον καναπέ του καθιστικού, κοιτώντας τον άδειο χώρο και τα έπιπλα που είχαμε ντύσει προηγουμένως με το διάφανο προστατευτικό σελοφάν και προσπαθώντας να πάρουμε την απόφαση να ξεκινήσουμε.

Ειλικρινά, δεν έβλεπα την ώρα να αρχίσουμε το βάψιμο των τοίχων, καθώς αυτή η διαδικασία θα σηματοδοτούσε το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας νέας για τον προσωπικό μου χώρο, αλλά και για την καθημερινότητά μου γενικότερα. Διότι όλο αυτό το διάστημα που είχα αναγκαστεί να συμβιώνω με τους μαύρους λεκέδες, στους τοίχους, δυσκολευόμουν να απολαμβάνω την ξεκούραση που μου παρείχε κάποτε το καθιστικό μου, ενώ όσο επιμελής και αν ήμουν με την καθαριότητα του χώρου, το σπίτι είχε μία δυσάρεστη μυρωδιά και φαινόταν μονίμως βρόμικο.

Ακριβώς για αυτό, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω στους τοίχους την επιλογή που μου πρότεινε ο χρωματοπώλης. Διότι όπως μου εξήγησε, το πλαστικό χρώμα κορυφαίας ποιότητας Vitex Classic ήταν η καταλληλότερη επιλογή για να έλεγα μια για πάντα «αντίο» στους μαύρους λεκέδες, ενώ θα απλωνόταν εξαιρετικά, εξασφαλίζοντας µια ομοιόμορφη, λεία, µατ επιφάνεια και καλύπτοντας αποτελεσματικά όλες τις μικρές ατέλειες που υπήρχαν πάνω στον τοίχο.


Όταν η απόχρωση των τοίχων εξασφαλίζει μία υγιεινή ατμόσφαιρα χαλάρωσης και φρεσκάδας

Μοιάζει απίθανο, όμως το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας του βαψίματος ήταν να επιλέξω την κατάλληλη απόχρωση. Όχι μόνο γιατί η παλέτα της Vitex Classic παράγει χιλιάδες αποχρώσεις -πάνω από 1.300 µέσω του Συστήματος ∆ημιουργίας Αποχρώσεων Vitex Coloring- από τις οποίες έπρεπε να επιλέξω μόνο μία, αλλά και διότι ήξερα πως στο άμεσο μέλλον, η συγκεκριμένη απόχρωση θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη διάθεσή μου. Βλέπεις, όταν είσαι ικανοποιημένος με την απόχρωση του καθιστικού, όταν αυτή αναδεικνύει τον φυσικό του φωτισμό και δημιουργεί την επιθυμητή ατμόσφαιρα, η οποία σε εμπνέει να χαλαρώσεις, να εργαστείς, να αράξεις ατέλειωτες ώρες με την παρέα σου, τότε ξέρεις πως έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή.

Έτσι αισθάνθηκα και εγώ όταν είχε στεγνώσει πλέον η απόχρωση 0021 Barely White στους τοίχους του ανανεωμένου καθιστικού μου. Κέρασα μία παγωμένη μπύρα τον Χρήστο από το ψυγείο, έπιασα μία δεύτερη για εμένα και σταθήκαμε στην άκρη του δωματίου θαυμάζοντας και γιορτάζοντας το αποτέλεσμα. Στο σημείο αυτό, βέβαια, ο Χρήστος αποφάσισε να αρχίσει τα πειράγματα, λέγοντάς μου, «για να δούμε, πόσο καιρό θα καταφέρεις να κρατήσεις λευκό τον τοίχο;». Παρόλα αυτά, το φιλαράκι μου δεν ήξερε πως χάρη στην υψηλή αντοχή που διαθέτουν τα κορυφαία χρώματα Vitex Classic στο συχνό πλύσιμο, η μοναδική λευκότητα και καθαρότητα της απόχρωσης που επέλεξα, θα παρέμενε αναλλοίωτη σε βάθος χρόνου.

Η αλήθεια είναι πως μία «σπασμένη», μοντέρνα απόχρωση του λευκού, όπως η 0021 Barely White, μπορεί να φαντάζει ως μία περισσότερο τολμηρή επιλογή χρώματος για έναν χώρο που χρησιμοποιείται ως καθιστικό και home office ταυτόχρονα, όμως είναι εκείνη που μου εξασφαλίζει μία ατμόσφαιρα ηρεμίας, διαύγειας και ξεκούρασης. Επιπλέον, όλη η σειρά πλαστικών χρωμάτων κορυφαίας ποιότητας Vitex Classic, συνεισφέρει αποδεδειγμένα στην καλύτερη ποιότητα αέρα και την υγιεινή των εσωτερικών χώρων, καθώς έχει λάβει πιστοποίηση Indoor Air Comfort GOLD -από το πιο αυστηρό παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης εκπομπών σε εσωτερικούς χώρους. Συνεπώς, είναι η ενδεδειγμένη επιλογή που διασφαλίζει και κορυφαία ποιότητα εσωτερικού αέρα εντός του χώρου.

Κλείνοντας, αν υπάρχει κάτι που θέλω να κρατήσεις από τη δική μου ιστορία, είναι πως επιλέγοντας την κατάλληλη απόχρωση για τον προσωπικό σου χώρο, το καθιστικό ή το γραφείο σου, θα έχεις κάνει ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα για να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου, διότι θα αποκτήσεις ξανά ένα καταφύγιο που θα σε ηρεμεί, θα σε εμπνέει και θα σε χαλαρώνει. Συνεπώς, αν αισθάνεσαι πως χρειάζεσαι άμεσα μία αλλαγή ή θέλεις να απαλλαγείς επιτέλους από τους μαύρους λεκέδες που χαλάνε την αισθητική του χώρου σου, τότε με μία επίσκεψη σε ένα από τα συνεργαζόμενα χρωματοπωλεία του δικτύου της Vitex θα ανακαλύψεις τη μοναδική σειρά πλαστικών χρωμάτων κορυφαίας ποιότητας Vitex Classic. Να είσαι σίγουρος πως είναι η ιδανική λύση για υψηλή απόδοση και ανεπανάληπτη καλυπτικότητα.  

43 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved