5 τροφές που θα σε κάνουν να κοιμηθείς πιο εύκολα

Μέχρι τώρα ήξερες ότι πρέπει να αποφεύγεις τη ζάχαρη και τον καφέ, τώρα θα μάθεις και τι πρέπει να τρως.

Το ότι η διατροφή είναι το πρώτο «φάρμακο» που πρέπει να δοκιμάσεις πριν από ο,τιδήποτε άλλο όταν κάτι σε ταλαιπωρεί το σώμα σου, είναι κάτι που το ξέρεις ήδη. Οι περισσότερες συμβουλές περιέχουν τις τροφές που προκαλούν το κακό ως αντιπαραδείγματα για να φτάσεις στο τέλος και να αναρωτηθείς, «Κι εγώ τι θα φάω τώρα, μαρούλια;». 

 

 

Οι κλασικές συμβουλές για κάποιον που αντιμετωπίζει κάποια διαταραχή στον ύπνο του είναι η αποφυγή ζάχαρης και καφέ αργά το απόγευμα και η διατήρηση ενός ελαφρού γεύματος. Όμως εκτός από αυτά που πρέπει να αποφεύγεις είναι και αυτά που καλό είναι να τα εντάξεις στη διατροφή σου σε περίπτωση που δεν κοιμάσαι καλά. 

 

 

Μάλιστα η διατροφή και ο ύπνος είναι αλληλένδετες λειτουργίες καθώς το ένα επηρεάζει το άλλο. Για παράδειγμα ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση ενός καλού σωματικού βάρους και δεν είναι μόνο θέμα διατροφής. Οι ορμόνες που ελέγχουν το βάρος εξαρτώνται τόσο από τη διατροφή, όσο και από τον ύπνο.

 

 

Οι τροφές που αναφέρονται στις φωτογραφίες πιο πάνω θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα σε συνδυασμό με τον περιορισμό κάθε στρεσογόνου παράγοντα που σε κάνει να μην κοιμάσαι καλά.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved