4 τρόποι για να σταματήσεις να παίρνεις τόσο σοβαρά την ζωή

Άγχος και στρες; Αν δεν αλλάξεις νοοτροπία δεν πρόκειται πότε σου να ηρεμήσεις.

Κάθε φορά που παίρνεις στα σοβαρά στη ζωή, οφείλεις να θυμάσαι ότι δεν θα σε πάρει ποτέ στα σοβαρά εκείνη. Και αυτό σημαίνει πολλά για τον χρόνο που δαπανούμε πάνω στον πλανήτη, το πως νιώθουμε και αν τελικά αξίζει τον κόπο. Διάβασε τα παρακάτω και ξεκίνα να σκέφτεσαι διαφορετικά για να απολαμβάνεις την κάθε μέρα.

 

 

Αρχικά δεν θα σε θέλουν και πολλοί τριγύρω

Βασικά σκέψου το ως εξής: εσύ θα ήθελες δίπλα σου έναν άνθρωπο που σε κάνει να γελάς ή κάποιον που βλέπει τα πάντα πεσιμιστικά και σε βομβαρδίζει με πληροφορίες για ανούσια πράγματα; Κανείς δεν λέει πως το κάνουν επίτηδες, αλλά οι άνθρωποι που στρεσάρονται για το παραμικρό τριγύρω τους, καταλήγουν να δείχνουν λιγότερο φιλικοί στους γύρω τους ακόμη και αν δεν είναι.

Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του προκλησεις

Το πρόβλημα δεν είναι όλα όσα συμβαίνουν, αλλά η διαρκή σκέψη γύρω από αυτά που συμβαίνουν. Το πώς σκέφτεσαι δημιουργεί το πώς αισθάνεσαι και, τελικά, καθορίζει τις πράξεις σου. Το να σκέφτεσαι αρνητικά πάντως, όχι μόνο δεν πρόκειται να σε βοηθήσει αλλά και σε τελική ανάλυση δεν πρόκειται να κάνει παραγωγική την σκέψη σου. Θυμήσου πως ο κάθε άνθρωπος κουβαλάει το δικό του σταυρό και μάλιστα κάποιοι έναν πολύ μεγαλύτερο από τον δικό σου. Δεν είσαι καταραμένος, ούτε άτυχος. Είσαι ένας από τους δισεκατομμύρια ανθρώπους εκεί έξω που αντιμετωπίζουν μία πρόκληση. Μικρή ή μεγάλη.

Ο κανόνας των 5 ετών

Την επόμενη φορά που θα αγχώνεσαι πολύ για κάτι, κάνε μία παύση, πάρε μία βαθιά ανάσα και αναρωτήσου: σε 5 χρόνια από τώρα, αυτό για το οποίο στρεσάρεσαι αυτή τη στιγμή, θα έχει αξία και σημασία; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε πρέπει να ζητήσεις βοήθεια. Και για το θέμα αλλά και από κάποιον ειδικό για την δική σου ψυχική ηρεμία. Αν η απάντηση είναι όχι, δώσε στον εαυτό σου άλλα πέντε λεπτά να στρεσαριστεί με αυτό και μετά ξέχασε το και προχώρα.

Το στρες είναι εφιάλτης μόνο όταν το αφήνεις

Ακόμη και αν ενεργοποιείται μόνο του, καλά θα κάνεις να θυμάσαι ότι δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Δεν είναι ότι θα σε βοηθήσει. Είναι μία αντίδραση του νευρικού συστήματος που επειδή αδυνατείς να την δεις ως αυτή καθαυτή, σε πανικοβάλλει. Κάνε λοιπόν το άλλο. Αντί να γίνεσαι θύμα, γίνε θεατής. Δες την κατάσταση σαν να μην ήταν δική σου και να σου την περίγραφε κάποιος άλλος. Αυτό θα σου δώσει την απαραίτητη ψυχραιμία να δεις τα πράγματα από άλλη σκοπιά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved