Ενυδάτωση: Εναλλακτικοί τρόποι για τον ακραίο καύσωνα

Το νερό είναι το Α και το Ω για τον οργανισμό μας, ειδικά το καλοκαίρι, όμως δεν είναι μονόδρομος.

Το πόσο απαραίτητο είναι να πίνεις περισσότερο νερό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι καινούργια ανακάλυψη. Το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό και το καλοκαίρι χάνουμε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό από αυτό από την εφίδρωση και τη ζέστη και κάπως πρέπει να το αναπληρώνουμε. Κατα μέσο όρο πρέπει να αναπληρώνουμε περίπου 2,5 λίτρα υγρών κάθε μέρα. Τη μερίδα του λέοντος πρέπει να καταλαμβάνει το νερό, όμως υπάρχουν και εναλλακτικές.

 

 

Πολλές φορές ξεχνάμε ότι πρέπει να πιούμε νερό με αποτέλεσμα να μένουμε αφυδατωμένοι. Άλλες φορές απλά δεν μπορούμε να πιούμε άλλο νερό γιατί νιώθουμε ότι μας φουσκώνει ή θέλουμε να πιούμε κάτι πιο ενδιαφέρον γευστικά. Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει λύση. Ροφήματα που έχουν και άλλα θρεπτικά συστατικά μπορούν να αντικαταστήσουν κάποια μικρά γεύματα, αφού έτσι κι αλλιώς όσο ανεβαίνει η ζέστη πρέπει να κάνουμε και πιο λιτά τα γεύματά μας.

 

 

Το πιο σημαντικό είναι να ξέρουμε τα σημάδια που στέλνει το σώμα μας όταν υποφέρει από αφυδάτωση. Η ανεξήγητη κούραση, ο πονοκέφαλος και η ζαλάδα είναι τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αφυδάτωσης. Ένα άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι το χρώμα των ούρων σου. Αν έχουν έντονο κίτρινο χρώμα είναι ένδειξη ότι πρέπει να πιεις άμεσα πολλά υγρά. Στις φωτογραφίες θα δεις όλες τις εναλλακτικές που έχεις για να αναπληρώσεις υγρά χωρίς να πιεις νερό. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved