Πρώτο ραντεβού: Συνεχίζεις να πληρώνεις εξ ολοκλήρου τον λογαριασμό το 2021;

Ας μιλήσουμε για ένα από τα τελευταία οχυρά της αντρικής αμηχανίας και πώς μπορείς να το ξεπεράσεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Τα πρώτα ραντεβού είχαν πάντα τη φήμη της αμήχανης συνάντησης γιατί δεν ήσουν αρκετά προετοιμασμένος για το τι θα συμβεί. Ένα άγνωστο πρόσωπο που έχεις απέναντί σου απέχει μερικές κουβέντες από το να είναι η σχέση της ζωής σου ή το χειρότερο ραντεβού όλων των εποχών. Πλέον με τη βοήθεια της τεχνολογίας, των social media δηλαδή, έχετε σπάσει τον πάγο στο κομμάτι της επικοινωνίας μέρες πριν τη δια ζώσης συνάντηση. 

 

 

Υπάρχει όμως ένα τελευταίο αγκάθι στα πρώτα ραντεβού, το οποίο η τεχνολογία δεν έχει λύσει ακόμα, ο λογαριασμός. Πολλά από τα ήθη και τα έθιμα που όριζαν τις σχέσεις των δύο φύλων έχουν δεχτεί σημαντικές αλλαγές και έχουν επανακαθοριστεί, όπως άλλωστε έχουν επανακαθοριστεί και οι ρόλοι των δύο φύλων. Η ετικέτα που ήθελε τον άντρα να επιμερίζεται το σύνολο τον εξόδων ενός ζεύγους, από το πρώτο ραντεβού μέχρι την αιωνιότητα έχει τις ρίζες της σε μία εποχή κατά την οποία η γυναίκα δεν εργαζόταν και δεν είχε καμία οικονομική ανεξαρτησία και αυτάρκεια. 

Σε μία μακροχρόνια σχέση, στην οποία και τα δύο μέλη εργάζονται, είναι απολύτως φυσιολογικό και κανόνας να μοιράζονται τα έξοδα. Η απαίτηση οποιασδήποτε από τις πλευράς να αναλαμβάνει αυτό το κόστος ο άντρας, περιέχει πολλές φορές διάφορα προβληματικά στοιχεία, από τοξικότητα μέχρι χειριστικότητα και εξάρτηση. Υπάρχει όμως μία μικρή εξαίρεση στον κανόνα, το πρώτο ραντεβού.

 

 

Ναι, ένας σωστός gentleman οφείλει ακόμα να πληρώσει για το πρώτο ραντεβού. Στα υπόλοιπα, αν με το καλό έρθουν θα βρεθεί γρήγορα η φορμουλα της συνεννόησης και μάλιστα η τεχνολογία έχει δώσει τη λύση της σε αυτό με το splitwise. Ανεξάρτητα από το αν έκανες εσύ την πρόσκληση για το ραντεβού ή εκείνη (ζητούν και οι γυναίκες πλέον ραντεβού, και καλά κάνουν), ότανα έρθει ο λογαριασμός πρέπει να κάνεις την κινηση. Πιάνεις την απόδειξη και βγάζεις πορτοφόλι με μια λιτή ανάληψη της οικονομικής ευθύνης. Θα δώσουμε μια μικρή εμφαση παραπάνω στο λιτή γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνεις επιδειξη πλούτου, εκτός κι αν είναι μόνο αυτό το θετικό που θες να προσέξει πάνω σου.

 

 

Η πρώτη της αντίδραση μπορεί να είναι αρνητική, να επιμείνει να το μοιραστείτε γιατί αυτό της επιβάλλει η συνείδησή της, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιμείνεις με ένα έναν ελαφρύ κι ευγενικό τρόπο. Εξήγησέ της πως δεν είναι κάποιο φαλλοκρατικό σου γινάτι, ούτε κάποια επίδειξη ισχύος. Είναι αυτό που είναι και φαίνεται, μια απλή υπόμνηση μιας παράδοσης του παρελθόντος. 

 

 

Το σύνολο των παραδόσεων και των τρόπων με τους οποίους επικοινωνούμε και συμπεριφερόμαστε δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απόσταγμα κανόνων του παρελθόντος, από το ότι οδηγούμε στη δεξιά πλευρά του δρόμου, μέχρι το πιο ποτήρι είναι το κατάλληλο για το κάθε ποτό. Στο κάτω-κάτω εξήγησέ της, αν το ραντεβού έχει πάει πολύ καλά, ότι θα έχει την ευκαιρία να σε κεράσει κι αυτή στο άμεσο μέλλον. Είναι σίγουρο ότι θα λάβει το μήνυμα.  

   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved