Όλα όσα μπορείς να κάνεις για να σπάσεις τη βαρεμάρα

Αν ο καναπές έχει αποκτήσει το σχήμα του σώματός σου και έχεις δει για 54η φορά την αγαπημένη σου σειρά, αυτή είναι η ευκαιρία να ξεκουνηθείς.

Τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας μας αφήνουν, όμως πολλοί αντιμετωπίζουν την έξοδο από το σπίτι με δισταγμό. Οι ειδικοί της ψυχικής υγείας είχαν προειδοποιήσει για το cabin fever, μια τάση για συνέχιση της απομόνωσης λόγω συνήθειας. Στους περισσότερους ανθρώπους εμφανίζεται με τη μορφή βαρεμάρας και έλλειψης ενδιαφέροντος να κάνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα. 

Αυτό είναι κάτι που δεν αφορά μόνο τις «αθλητικές» δραστηριότητες. Το αίσθημα της βαρεμάρας και της κοινωνικής απομόνωσης συνδέεται και με παραίτηση από πνευματικές ασχολίες όπως το διάβασμα ενός βιβλίου. Το κλείσιμο των πνευματικών οριζόντων είναι μια παρενέργεια που μπορεί να έχει μακροχρόνιες συνέπειες. Η έλλειψη πληροφόρησης και δημιουργικότητας έχει άμεση επίπτωση στα επαγγελματικά.

Δεν είναι απαραίτητο ότι βαριέσαι λόγω του παρατεταμένου lockdown, μπορεί τα αίτια της οκνηρότητας να βρίσκονται πίσω από κάτι άλλο όπως η πορεία της σχέσης σου, η δουλειά σου ή ο,τιδήποτε άλλο. Είναι πιο εύκολο να βρεις την κατάλληλη λύση για να το ξεπεράσεις αν σκεφτείς ποια είναι ακριβώς η αιτία που σε κάνει να αισθάνεσαι έτσι και να επιλέξεις την καταλληλότερη λύση από αυτές που παραθέτουμε στις gallery.

 

 

Η πιο συχνή συμβουλή που θα ακούσεις είναι να βγεις έξω και να ασχοληθείς με ένα νέο χόμπι. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πράγματι αυτό που χρειάζεσαι όμως αυτή είναι η εύκολη λύση. Μια εύκολη λύση η οποία μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα αφού το να ασχοληθείς με κάτι εντελώς καινούργιο στα καλά καθούμενα είναι πολύ πιθανό να σε ξαναγυρίσει στο αρχικό στάδιο. Αν δεν σκεφτείς καλά αν σου αρέσει αληθινά η νέα σου ασχολία, θα τη βαρεθείς γρήγορα. Θα έχεις ξοδέψει χρήμα, κόπο και χρόνο και το αίσθημα της παραίτησης θα είναι τελικά ισχυρότερο.

 

 

Είναι πιο εύκολο να εστιάσεις σε εκείνα τα μικρά που έτσι κι αλλιώς σε κρατούσαν σε εγρήγορση. Από ένα μακρόσυρτο τηλέφωνο με κάποιον φίλο που μπορεί να τα λέτε στο messenger, αλλά να έχεις καιρό να ακούσεις τη φωνή του, μέχρι το να μαγειρέψεις ένα φαγητό που έχεις βαρεθεί να παραγγέλνεις. Για την ώρα μπορεί να φαίνονται όλα μάταια και το σώμα σου ασήκωτο από τον καναπέ, όμως το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακονίσεις τη μνήμη σου. Οι δέκα προτάσεις που έχουμε στις gallery θα σε βοηθήσουν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved