Ας μιλήσουμε λίγο για τα Αltcoins

Βλέποντας την αυξητική τάση του Ethereum ας μιλήσουμε για τα κρυπτονομίσματα που ακολουθούν το Bitcoin.

Είναι μεγάλη αλήθεια ότι το Bitcoin και εσχάτως το κρυπτονόμισμα-τρολ, Dogecoin έχουν ξεκινήσει ένα πρωτότυπο γαϊτανάκι γύρω από τη χρηματιστηριακή δραστηριότητα, ειδικά όταν τα νέα μας πληροφορούν ότι ολοένα και περισσότεροι επενδυτές εμπιστεύονται τα λεφτά τους στα συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα.

Ειδικά το Dogecoin είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση που ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε αν πρόκειται για «φούσκα» ή όχι, καθώς η εκτίναξη της τιμής του έχει πάρει τρομερές διαστάσεις, ενώ είναι βέβαιο ότι το φαινόμενό του θα γραφτεί στα οικονομικά βιβλία για τη σύγχρονη εποχή όπου τα social media έχουν τη δυνατότητα να παρακινούν τις αγορές.

 

 

Μαζί με το Dogecoin, μεγάλη αύξηση έχει καταγράψει τελευταία και ένα άλλο κρυπτονόμισμα, το Ether όπου σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk, το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα έχει καταγράψει άνοδο τη φετινή περίοδο άνω του 350%, αγγίζοντας τα 3.456,57 δολάρια. Και κάπως έτσι ανοίγει η κουβέντα για τα altcoins.

 

Τι είναι όμως τα altcoins;

Μέχρι σήμερα (και σίγουρα για την επόμενη δεκαετία) βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων είναι το Bitcoin το οποίο δεν φαίνεται να κινείται από τον Προεδρικό Θώκο. Μαζί με την παρουσία του «βασιλιά» υπάρχουν και οι υπήκοοι, δηλαδή τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum (ETH), Holochain (HOT), BitTorrent (BTT) ή το Dent (DENT).

Δείτε στο παρακάτω άλμπουμ τα ισχυρότερα κρυπτονομίσματα:

 

 

Όλα λοιπόν τα κρυπτονομίσματα, πέραν του Bitcoin, με ασφαλώς μικρότερη κεφαλαιοποίηση ονομάζονται altcoins. Ποιο είναι όμως το πλεονέκτημα που έχουν τα συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα;

 

Αξίζει να επενδύσεις σε αυτά;

Αν ήμασταν χρηματιστές σίγουρα η γνώμη μας θα μετρούσε περισσότερο, ωστόσο με μια πιο πρόχειρη ματιά δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για αυτά, παρά μόνο να παραθέσουμε τα facts. Και αυτά λένε ότι με την φρενίτιδα που επικρατεί πλέον στον τομέα της cryptocurrency όπου σε λίγα χρόνια θα τη βιώσουμε και στη χώρα μας, σίγουρα είναι ένας τομέας που αξίζει την προσοχή μας από τώρα.

 

 

Ωστόσο κοιτώντας τα altcoins δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος για την πορεία τους. Γενικότερα ο «κανόνας» αναφέρει ότι τα κρυπτονομίσματα μικρής κεφαλαιοποίησης είναι και αυτά με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανόδου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ethereum το οποίο είδε την τιμή του από τα περίπου $1900 τον Μάρτιο να εκτοξεύεται όπως σας γράψαμε παραπάνω στα $3.456,57.

Ο κίνδυνος όμως για την επένδυση σε ένα altcoin είναι ότι ακριβώς επειδή έχει χαμηλή κεφαλαιοποίηση η διακύμανσή του στην αγορά είναι συνεχώς ασταθής. Για παράδειγμα στο Bitcoin δεν βλέπουμε μεγάλες διακυμάνσεις καθώς έχει τεράστια απήχηση στην αγορά. Με λίγα λόγια, τα altcoins ακόμα αποτελούν ένα τεράστιο ρίσκο.

Θυμηθείτε τη «φούσκα» της GameStop που τάραξε φέτος τον κόσμο.

Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι το χρηματιστήριο μπορεί να αποβεί εθιστικό και στην προοπτική του εύκολου χρήματος, όλο και περισσότερος κόσμος αρχίζει να γοητεύεται στο συγκεκριμένο χόμπι. Ουσιαστικά το χρηματιστήριο έρχεται σιγά-σιγά να πάρει λίγο από τη θέση του «στοιχήματος» αν και ακόμα οι πολλές έννοιες, οι όροι και η οικονομική θεωρία γύρω από αυτό, ουσιαστικά αποθαρρύνουν τον κόσμο να μπει στη συγκεκριμένη λογική.

Ωστόσο τα κρυπτονομίσματα αρχίζουν να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος ήδη από τη ζωή μας, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Ποιος ξέρει τι χρήμα θα χρησιμοποιούμε σε λίγα χρόνια με τόση εξέλιξη στην τεχνολογία;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved